ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡ’ΟΛΙΓΟΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ-ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η HELLENIC?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Εντολή για προακταρκτική εξέταση με ερευνώμενο αδίκημα,όσον αφορά τις επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς,έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κος Αντώνιος Ελευθεριανός,ύστερα από την παρ’ολίγον σύγκρουση δύο τρένων της Hellenic,κινούμενα στην ίδια γραμμή.

Το εν λόγω περιστατιικό έλαβε χώρα μεταξύ των σταθμών Αθηνών και Αγίων Αναργύρων.Αφορούσε στις 13 Σεπτέμβρη τις αμαξοστοιχίες 1210 και 1307.Η σύγκρουση ευτυχώς αποφεύχθηκε,καθώς ο μηχανοδηγός της 1210 αντιλήφθηκε εγκαίρως το λάθος του σταθμάρχη και επικοινωνώντας με τον άλλον μηχανοδηγό,έθεσε άμεσα το αυτόματο σύστημα πέδησης,μειώνοντας την ταχύτητ΄α του τρένου στα 500μέτρα απόσταση από το άλλο.

Διευκρινίζεται ότι,η έρευνα αφορά αρχικά την ΓΑΔΑ,προκειμένου να διερευνηθούν ακόμη και τα ηχητικά ντοκουμέντα,τα πορίσματα του ΟΣΕ,καθώς και την λήψη όλων των απαραίτητων καταθέσεων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ HELLENIC:

“Οι μηχανοδηγοί έκαναν το καθήκον τους, τηρώντας τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος αποφυγής περιστατικών και αντιμετώπισης παρόμοιων απρόβλεπτων καταστάσεων” δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train με αφορμή το γεγονός που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο ΣΣ Αγ. Αναργύρων μεταξύ των αμαξοστοιχιών 1210, με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και την αμαξοστοιχία 1307 προερχόμενη από το Κιάτο.

Και καταλήγει “Βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του συμβάντος”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο