ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ-ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΩΡΟ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στα 68 του χρόνια, άφησε-σήμερα το πρωί- την τελευταία του πνοή, ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής, έπειτα από την μεγάλη του μάχη με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά. Παράλληλα με το τραγούδι ασχολιόταν και με τον σχεδιασμό και την κατασκευή επίπλων, καθότι και ο πατέρας του ήταν επιπλοποιός.

Η λατρεία του για την μουσική, τον έκανε σε ηλικία μόλις 12 ετών, να πιάσει στα χέρια του την κιθάρα και-από τότε-δεν την άφησε ποτέ. ξεκίνησε να συμμετέχει σε ένα rock συγκρότητα, παίζοντας σε τοπικές καφετέριες.

Ο ίδιος το 1972, δημιούργησε το συγκρότημα “Πρόκες” και νωρίτερα τα “Μirabilis Zalapa” κια το “What a pity”. Ασχολήθηκε με σπουδές στην Ιταλία και έπειτα ακολούθησε το λαϊκό ρεπερτόριο.

Tα πιο γνωστά και αξεπέραστα τραγούδια του, που άφησαν εποχή και έμειναν ανεξίτιλα στις μνήμες μας είναι τα: “Μου θυμίζεις τη μα΄να μου”, με τον δίσκο-το 1992- να γίνεται αμέσως πλατινένιος. Άλλα πασίγνωστα τραγούδια είναι: “Εχω Κλάψει”,”Ημεροβίγλι”, “Έλα Μωράκι μου”,”Επιμένω”, “Τα τσιγάρα ,τα ποτά και τα ξενύχτια”,”Πουλόβερ”,”Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι”, κλπ.

Πασίγνωστοι και οι δ΄ίσκοι “Επιτυχίες”, “Η αγάπη είναι μία”, ‘Χαμένος Νικητής”, “Άλλο τι θέλω, άλλο τι μπορώ”,κλπ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο