ΆΓΙΟ ΟΡΟΣ:ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ Η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ? ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Έκδηλοι είναι οι φόβοι μήπως ξεσπάσει μεγαλύτερη σεισμική δόνηση της τάξεως των 6 Ρίχτερ στο Άγιο όρος,ύστερα από το χτύπημα του εγκέλαδου μεγέθους 4,6 της κλίμακας που ξέσπασε σήμερα στις 12:50 το πρωί.

Επτά λεπτά αργότερα ακολούθησε σεισμική δόνηση της τάξεως των 3,9 της κλίμακας Ρίχτερ,ενώ την ίδια ώρα οι σεισμολόγοι ανησυχούν για την εν λόγω σεισμική ακολουθία.

Ωστόσο ο καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος ανέφερε πως τέτοια μεγέθη καταγράφονται καθημερινά στον ελλαδικό χώρο και δεν προκύπτει λόγος ανησυχίας.

«Έχουμε μια σεισμική ακολουθία που γίνεται σε μια θέση που είναι σε διέγερση εδώ και πολλές εβδομάδες»,τόνισε εν συνεχεία στο halkidikinews.gr ο καθηγητής σεισμολογίας.

Παρόλο αυτά ο κος Παπαζάχος δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενός μεγαλύτερου σεισμού στην εν λόγω περιοχή,οπότε συστήνει-κατά συνέπεια- και στους κατοίκους της περιοχής-οι οποίοι τυγχάνει να είναι στην πλειοψηφία τους μοναχοί-να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

«Έχουμε μια φάση νέας διέγερσης στο συγκεκριμένο νέο ρήγμα. Μπορεί η ακολουθία να σβήσει έστω και μετά από κάποιους μήνες, δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει κάποιος σεισμός, ο οποίος θα σπάσει όλο το μήκος αυτού του ρήγματος. Και επειδή αυτός θα έχει ένα μέγεθος που μπορεί να ξεπεράσει το 5,5 και να φθάσει κοντά στο 6, τα μέτρα ετοιμότητας στις κοντινές περιοχές πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ».

Για να συνεχίσει αργότερα λέγοντας πως: «Όμως οι πιο κοντινές περιοχές όπως είναι η Ουρανούπολη, οριακά μέχρι την Αμμουλιανή και τα Νέα Ρόδα και κυρίως οι μονές του Αγίου Όρους θα πρέπει να είναι σε μία εγρήγορση και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν παλιά κτίρια που έχουν προβλήματα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο