ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης αποσπασμάτων, των Λογοτεχνικών Βιβλίων, της Πεζογράφου και Ποιήτριας, Αρχοντούλας Διαβάτη, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, χθες στις 7:00μ.μ. το απόγευμα.
Στην εκδήλωση «παρουσιάστηκαν» αποσπάσματα έξι Λογοτεχνικών Βιβλίων, όπου τον λόγω είχαν, έξι ομιλητές της εκδήλωσης: η συντονίστρια της εκδήλωσης και φιλόλογος Έλσα Μυρίδου, η Φρειδερίκη Φαντίδου, επίσης Φιλόλογος και συγγραφέας, η Αθηνά Παπανικολάου φιλόλογος, η Μαρία Μπαγανά ηθοποιός, ο Τόλης Νικηφόρου ποιητής και πεζογράφος και φυσικά η κεντρική ομιλήτρια, η συγγραφέας Αρχοντούλα Διαβάτη.
ΤΑ ΕΞΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΔΙΑΒΑΤΗ:
- «ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ», ένα Μυθιστορηματικό χρονικό, από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό», του 2004,
- «ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ», όπου πρόκειται για Μυθιστορίες και είναι από τις εκδόσεις Νησίδες, του 2012,
- «ΦΕΥΓΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ», τα χρονογραφήματα, από τις εκδόσεις Νησίδες, του 2014,
- Το «ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΥΤΗ», τα διηγήματα από τις εκδόσεις Νησίδες, του 2015,
- «ΟΠΩΣ Η ΜΠΕΡΛΙΝΑ», τα ποιήματα από τις εκδόσεις Νησίδες, του 2017,
- Η «ΚΙΝΗΤΗ ΓΙΟΡΤΗ», όπου πρόκειται για διηγήματα, από τις εκδόσεις Νησίδες του 2018.
Επίσης υπήρξε συμμετοχή και σε άλλα συλλογικά έργα, όπως: «Διαφορετικότητα», «Πήλιον Όρος» του 2017, «Ο ταχυδρόμος φέρνει γράμματα», Ποιήματα, Ελληνικά Ταχυδρομεία , του 2017και «Ιστορίες του ονείρου και της φυγής», αλλά και «Παράξενες Μέρες», του 2013, αλλά και κριτικογραφία.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Νομικά και Νεοελληνική Φιλολογία, στο ΑΠΘ(Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Εργάστηκε ως καθηγήτρια νομικός στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι μέλος της (Ε.Λ.Θ)εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Τα κείμενά της δημοσιεύθηκαν: στο «Αντί», στο «Εντευκτήριο», στην «Παρέμβαση, στο «Ένεκεν», αλλά καις τον «Μανδραγόρα», στον «Πόρφυρα», στο «Πλανόδιον», στη «Δίοδο», στον «Θευθ», στο «Οροπέδιο», στην «Ακτή»και «Σύγχρονη εποχή» και στα ψηφιακά λογοτεχνικά περιοδικά, «bookpress», «Φρέαρ», «Διάστιχο», «Φράκταλ» και «Περί ού».