ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Στόχος μας, η αλλαγή των ανθρώπων… να πετάξουμε όλοι από πάνω μας, τις αρνητικές μας πεποιθήσεις…πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι θετικά», τόνισε σε δήλωσή της η Βασιλική Γιαννακοπούλου, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας  Πανεπιστημίου Κρήτης, στο σεμινάριο ψυχολογίας που παρουσίασε χθες,- στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης-, με τίτλο «Η φωτοανάγνωση και οι πρακτικοί τρόποι να σκεφτόμαστε θετικά».

Πρόκειται για σειρά σεμιναρίων, στα οποία παρουσιάζονται 2 θεματικές ενότητες κάθε μήνα και τα οποία απευθύνονται σε ενήλικες, -(σε άτομα που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις καταστάσεις της ζωής)- και στα οποία συζητιούνται θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας, όπως τρόπους διαχείρισης της ευτυχίας, του άγχους, καθώς και πολλά άλλα, κάτω από ένα πρίσμα πρακτικού χαρακτήρα και λιγότερου θεωρητικού.

 «Μέσα από τον οραματισμό μπορεί να αλλάξουν η σκέψη, αλλά και οι νευροδιαβιβαστικές συνάψεις, να παράγεται δηλαδή σχεδόν αυτόματα η θετική σκέψη. Θέλουμε να καλύψουμε τον τομέα της αυτογνωσίας…δεν μου αρέσει να λέω θεωρίες, μου αρέσει να λέω τα πράγματα  στην πράξη», συνέχισε η ψυχολόγος, στην παρουσίαση της, απευθυνόμενη στο κοινό της.

Η ψυχολόγος δεν παρέλειψε στο σεμινάριο της, να αναφερθεί επιγραμματικά σε παραδείγματα επωνύμων, που μέσα από σεμινάρια ψυχολογίας που πραγματοποίησαν, κατάφεραν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους, αλλά και την θεωρία της ζωής τους. «Διάσημοι όπως: Δημήτρης Τσέλιος, ο ιδρυτής των Mc Donald’s, ο Στέφανος Ξενάκης, ο Σάκης Ρουβάς, ο Ευτύχης Μπλέτσας, ο Γιώργος Αλκαίος, αλλά και πολλοί άλλοι, αντιμετωπίζουν τα γεγονότα πλέον στην ζωή τους, από διαφορετική οπτική γωνία.

Στα σεμινάρια πραγματοποιούνται βιωματικές-πρακτικές ασκήσεις(με την συνεργασία των συμμετεχόντων), μέσα από τις οποίες βελτιώνεται-κατά το πέρας διαστήματος-ο τρόπος αντιμετώπισης των καταστάσεων που βλέπει ο καθένας.

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν από τις 1η Οκτωβρίου 2019 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 16 Ιουνίου του 2020.

Πραγματοποιούνται, κάθε μεθ’ επόμενη Τρίτη, κατά την διάρκεια του μηνός.

Χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων: η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα “Ντίνος Χριστιανόπουλος” και στην διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 27, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων, από τις 19:00μ.μ. το απόγευμα, έως και τις 21:00μ.μ., το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο