ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ….ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ Σ’ΑΚΟΥΜΕ!

ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ & ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μια από τις καλύτερες, Διαχρονικές, Ελληνίδες τραγουδίστριες στον καλλιτεχνικό χώρο της showbiz, είναι η Δέσποινα Βανδή. Γνωστή για τις επιτυχίες της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, καταφέρνει για πολλά χρόνια να κατακτά κοινό και θαυμαστές, σε μεγάλο βαθμό. Οι φωνητικές της ικανότητες αξεπέραστες, μαγεύοντας κάθε φορά με τα τραγούδια της, όχι μόνο τους φανατικούς της ακροατές της, αλλά καταφέρνει να κερδίζει ακόμη και τους πιο δύσπιστους.

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ

Γεννημένη στο Τύμπινγκεν  της Γερμανίας, η ποντιακής καταγωγής Δέσποινα Βανδή, σε ηλικία μόλις 6 ετών, μετακομίζει με τους γονείς της στην Καβάλα. Μεγαλώνοντας, αποφασίζει να φοιτήσει στην Φιλοσοφική σχολή, του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα «Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας», χωρίς όμως να μπορέσει να καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές της, αφού η αγάπη της για το τραγούδι, ήταν ακόμη πιο δυνατή. Λίγο αργότερα αποφασίζει και αλλάζει το επίθετό της, ώστε να μπορέσει να “αποκρύπτει” από τους γονείς της, την εργασία της σε νυχτερινά κέντρα της πόλης.

Παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού και φωνητικής και το 1994, κάνει το δυναμικό ξεκίνημα στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Εργάζεται για αρκετά χρόνια σε νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται αρχικά με τον νεαρό τότε τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο. Το “Γέλα μου” της Minos EMI,  ήταν το πρώτο της τραγούδι του δισκογραφικού της δίσκου.

Συνεργάστηκε ακόμη με τον κορυφαίο-διαχρονικό Έλληνα τραγουδιστή, Γιάννη Πάριο, και το τραγούδι, «Το αδιέξοδο», σε στίχους και μουσική, του πασίγνωστου επίσης εξαιρετικού τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά. Ακολουθούν σημαντικές επιτυχίες της, όπως το «Δεν Υπάρχει Τίποτα», το «Εσένα Περιμένω», το 1996, το «Δεν Πεθαίνει Η Αγάπη» και το «Έφυγες», από τον αγαπημένο της μουσικό παραγωγό, Τόνι Κονταξάκη.

Το 1997, ξεκινά την συνεργασία της -για πρώτη φορά-, με τον γνωστό συνθέτη και στιχουργό, Φοίβο. Ακολουθεί το μουσικό της άλμπουμ, με τίτλο «Δέκα Εντολές», καταφέρνοντας να βρει μεγάλη απήχηση από τους θαυμαστές της και αγαπηθεί το τραγούδι, όσο τίποτε άλλο. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο δίσκος της, γίνεται διπλά πλατινιένιος. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού η συνεργασία της με τον Φοίβο αποδεικνύεται “χρυσή” και έτσι ξεκινά ένας κύκλος ατελείωτων επιτυχιών. Το 1998, κυκλοφορεί το «Σπάνια», το «Ούτε ένα Ευχαριστώ», κλπ. Ένα χρόνο μετά, συμμετέχει σε ρόλο guest star, στην τηλεοπτική σειρά Δύο Ξένοι. Την ίδια χρονιά, κυκλοφορεί τον δίσκο της «Προφητείες», και καταφέρνει να γίνει αυθημερόν χρυσός, αλλά και λίγο αργότερα Τριπλά Πλατινιένιος. Συνεχίζει την ίδια χρονιά, με την συναυλία της στο Θέατρο του Λυκαβηττού και το κοινό της να ξεπερνά τις 8.000 θέσεις.

Το γνωστό «Υποφέρω», εν έτη 2000, γίνεται 6φορές πλατινιένιος και βραβεύεται, ως το πιο επιτυχημένο σίνγκλ, όλων των εποχών στην Ελλάδα. Ένα χρόνο αργότερα μπαίνει στην ζωή της, το χρυσό συμβόλαιο με την -νέα εταιρεία του ομίλου ΑΝΤ1 τότε-, την Heaven Music και το διπλό 5πλά πλατινιένιο άλμπουμ της «Γεια», να κάνει θραύση στο καλλιτεχνικό στερέωμα, τόσο στην Ελλάδα, όσο καις τις γειτονικές χώρες, Τουρκία και το Λίβανο.

Όλες οι photo, είναι από την προσωπική σελίδα της Δέσποινας Βανδή, στο facebook.

Τον επόμενο χρόνο, βραβεύεται ως την «Ελληνίδα Καλλιτέχνις, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2002», στον διαγωνισμό World Music Awards, στο Μόντε Κάρλο. Το 2003, το τραγούδι “Gia”, σε στίχους και μουσική του Φοίβου, ανεβαίνει στα charts των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το “Opaopa κυκλοφορεί ως cd σίνγκλ, σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Τουρκία και Βόρεια Αφρική, συμπεριλαμβάνοντάς το σε 120 συλλογές παγκοσμίως.

Τα τραγούδια της Δέσποινας Βανδή, «Gia», «Come Alonhg Now» και «Opaopa», αποτελούσαν τα τρία πρώτα της διεθνή σίνγκλ, που μπήκαν στις λίστες όλου του κόσμου. Την ίδια χρονιά η συναυλία της στο Λυκαβυττό αποθεώνεται, με τους 8.000 θεατές να την “αποχαιρετούν”, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ισπανία, με τον σύζυγό της Ντέμη Νικολαΐδη, όπου στην πορεία της ζωής τους αποκτούν δύο παιδιά. Ακολουθούν χρυσές και πλατινένιες απονομές. Μετά την γέννηση της κόρης της, κυκλοφορεί το 2004, τον νέο της δίσκο με τίτλο «Στην αυλή του παραδείσου, ο οποίος γίνεται πλατινένιος, από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του. Ακολουθούν επανεκδόσεις του άλμπουμ και τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 100.000 αντίτυπα, με βραβεύσεις από τα Μad Video Music Awards.

Συνεχίζει το 2006 με συναυλίες σε Λυκαβηττό και την αποθέωση του κοινού της να βρίσκεται στα ύψη. Το 2007, κυκλοφορεί τον νέο της επετειακό δίσκο με τίτλο “Δέκα Χρόνια Μαζί”, «αφιερωμένο» στα δέκα χρόνια κοινής πορείας της, με τον πασίγνωστο συνθέτη Φοίβο. Ακολουθεί απονομή του πλατινένιου της δίσκου και η επανακυκλοφορία Αυτού. Το 2009, μετά από τον χρόνο αποχής της, επανέρχεται με το “Υπάρχει Ζωή”, ακολουθούν περιοδείες, ρεκόρ προπωλήσεων εισιτηρίων και οι 150.000 θεατές να αποθεώνουν την κορυφαία τραγουδίστρια. Το 2010, κυκλοφορεί το “Cest la vie”, το “Κομμάτι απ’ την καρδιά σου”, «Έρωτα θέλει η ζωή». Το 2011 κυκλοφορούν τα “Mου’ χεις περάσει” και τα “ Γυρίσματα”. Ένα χρόνο αργότερα το πασίγνωστο «Νησί», και πολλά άλλα.

Το 2013 συμμετέχει -ως συμπαρουσιάστρια του πασίγνωστου ηθοποιού Γιώργου Καπουτζίδη -στον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού της Eurovision, ενώ τον χειμώνα του ίδιου έτους, βρίσκεται να είναι μία από τους κριτές, του μουσικού ριάλιτι, The Voice. Στις 22Δεκεμβρίου 2014, χρονιά σταθμός για την Δέσποινα, αφού για πρώτη φορά-μετά από 17συναπτά έτη, κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ με τίτλο “Δε με σταμάτησες” και το γνωστό τραγούδι “Αν σου λείπω”, χωρίς όμως της «υπογραφή» του φίλου και συνεργάτη της- επί πολλά χρόνια- Φοίβου. Νοέμβριος του 2015, κυκλοφορεί το τραγούδι, «Μια ανάσα μακριά σου», για να έρθει λίγο αργότερα το νέο- προσωπικό της δωδέκατου άλμπουμ με τίτλο , «Αυτή είναι η διαφορά μας». Μέσα στο 2016 κυκλοφορεί το νέο της δίσκο «Το μαξιλάρι» και μετ’ έπειτα το τρίτο κατά σειρά σινγκλ με τίτλο «Για κακή μου τύχη», για να ακολουθήσει και το τέταρτό της σινγκλ με τίτλο, «Πέρασα να δω». Την ίδια χρονιά, συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Rising Star του ΑΝΤ1.

Δεκέμβριος του 2016, βρίσκει την Δέσποινα να πρωταγωνιστή στο musical του Θεάτρου Ακροπόλ Mamma mia,όπου είχε φυσικά απίστευτη επιτυχία. 2018 και η Δέσποινα κάνει περιοδεία με τον θίασο, σε ολόκληρη πλέον την Ελλάδα, φτάνοντας -τα 2 χρόνια συμμετοχής στην παράσταση-, τις 300 παραστάσεις με ρεκόρ πωλήσεων των εισιτηρίων, που ξεπερνούσαν τα 200.000.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2018, χρονιά κομβικής σημασίας, αφού η Δέσποινα Βανδή κυκλοφορεί σε πρώτη φάση το νέο της τραγούδι «Αγκαλιά», “ντύνοντας” μουσικά την τηλεοπτική σειρά με τίτλο “Ο πρίγκηπας της Φωτιάς” και προαναγγέλλοντας την μεταγραφή της στην Panic Records, όπου η επίσημη πλέον ανακοίνωση της συνεργασίας της ήταν στις 8 Ιανουαρίου του 2019. Ακολουθεί το νέο της τραγούδι «Η Κάθε Νύχτα Φέρνει Φως», για να έρθει στις 3 Μαρτίου του 2019, η συμμετοχή της στην ταξιδιωτική της νέα της εκπομπή, από το τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond, «Μy Greece».

Το καλοκαίρι του 2019, την βρίσκει να πρωταγωνιστή σε Musical και στην θεατρική παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου, με τίτλο “Το Δικό μας Σινεμά”, στο θέατρο Άλσος και τα εισιτήρια της παράστασης να ξεπερνούν τα 150.000. Στις 4Ιουλίου 2019, κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι με τον ίδιο τίτλο της παράστασης, συμπεριλαμβάνοντας τραγούδια από την παράσταση, στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2019 ,η Δέσποινα κυκλοφορεί την ερωτική της μπαλάντα, «Έστω Λίγο Ακόμα», σε μουσική του διακεκριμένου συνθέτη Στέφανου Κορκολή(πρώτη φορά συνεργασία) και σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση.

Η Δέσποινα Βανδή, είναι αδιαμφησβήτητα ένα πολυπράγμων πρόσωπο, που όχι μόνο διαθέτει εξαιρετική -μοναδικού κάλλους- φωνή, μαγεύοντας το κοινό της σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά πρόκειται για μια βραβευμένη φωνή, που αναδεικνύει για κάθε φορά το μεγαλείο της φωνής της, καταφέρνοντας όλα αυτά τα χρόνια -της μουσικής της καριέρας-, να έχει συνεργαστεί με τους ογκόλιθους του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος, Γιάννη Πάριο, Τόλη Βοσκόπουλο, Βασίλη Καρρά, Νότη Σφακιανάκη, αλλά και πολλούς άλλους. Βέβαια θα μας μείνει αξέχαστο, το ντουέτο της με τον Γιώργο Λεμπέση και το πολυτραγουδισμένο «Κατάλληλες Προϋποθέσεις», καθώς και την συνεργασίας της, με τον γνωστό τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο.

Πηγή Πληροφοριών: wikipedia.

Πηγή Φωτογραφιών: Από την προσωπική σελίδα της Δέσποινας στο Facebook

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ….ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ Σ’ΑΚΟΥΜΕ!”

  1. ΚΩΣΤΑΣ

    Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ.ΦΩΝΑΡΑ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ.

Αφήστε ένα σχόλιο