Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ…ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Ο πρώτος πολίτης είναι γένος αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος ωστόσο είναι γένος θηλυκού», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από την ανακοίνωση του ονόματος για την Προεδρία τη Δημοκρατίας, σε διάγγελμά του που απηύθυνε προς το λαό, χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

photo:newspost.gr

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Σύμφωνα μετον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας κατά το σύνταγμα, είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος, ενσαρκώνει την ενότητα του έθνους και γι’ αυτό οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος, ώστε να υπηρετεί άξια το θεσμικό βάρος του αξιώματός του.

«Θα πρέπει να διαθέτει γνώσεις, κύρος και διεθνή εμπειρία, ώστε να συνδράμει δημιουργικά στην εσωτερική ζωή της χώρας, αλλά και να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση στο εξωτερικό».

Η (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ-Συμβουλίου Της Επικρατίας)ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
photo:trikalavoice.gr

«Είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας, μια άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση. Δεν προέρχεται από την δική μας πολιτική οικογένεια. Μια ανώτατη δικαστής, στο ύπατο αξίωμα της χώρας, σηματοδοτεί την προσήλωση μας στην δικαιοσύνη, ως κεντρικού «αρμού» της Δημοκρατίας. Την διάθεση της κοινωνίας, να αρθεί πάνω από διχασμούς και κομματισμούς και να ζήσει με κανόνες, ασφάλεια και ευημερία. Και στο μέτωπο των διεθνών μας θέσεων, αναδεικνύει τον σαθρό προσανατολισμό της Ελλάδος, να αντιμετωπίσει τις εθνικές προκλήσεις ειρηνικά και πάντα με γνώμονα το δίκαιο».

photo:ethnos.gr

«Η κυρία Σακελλαροπούλου, είναι γυναίκα, διακεκριμένη επιστήμον και ενεργός πολίτης! Στις αρχές της 3ης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Ελληνίδα παίρνει την θέση που της αξίζει. Η επιλογή της πρώτης γυναίκας προέδρου, της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι μια από αυτές και είμαι υπερήφανος που την εισηγούμαι, ως ένα τολμηρό βήμα όλων μας προς το αύριο».

«Σέβομαι απόλυτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που ολοκληρώνει την θητεία του. Προβληματίστηκα πολύ, όμως είμαι σίγουρος ότι, η τελική μου απόφαση είναι η ορθή».

«Η κυρία Σακελλαροπούλου, είναι μια πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, τιμώντας στο πρόσωπο της, την σύγχρονη Ελληνίδα».

«Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να εξετάσουν την προσωπικότητα της υποψηφιότητας που προτείνω, το επιστημονικό της έργο, αλλά και την κοινωνική παρουσία, μιας αυτοδημιούργητης γυναίκας, με καταγωγή από την Ξάνθη, που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, για να κερδίσει την Διεθνή αναγνώριση».

«Σήμερα αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη της πρότασης μου. Στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, όλοι θα αναλάβουμε την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος. Εύχομαι από καρδιάς, να αποτυπώσει την συναίνεση που τόσο επιθυμούν οι Έλληνες. Σε μια κρίσιμη συγκυρία η παρούσα βουλή έχει την δυνατότητα να γράψει ιστορία και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο