«ΟΙ ΖΑΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ)» ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΖΑΧΑΡΟΥ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πλήθος κόσμου(μικροί και μεγάλοι)παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ιωάννας Ζαχαρού, στο κεντρικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης ΙΑΝΟΣ, σήμερα το μεσημέρι.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η συγγραφέας και καθηγήτρια του τμήματος της Επιστήμης Ιστορίας και Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ Ιωάννα Ζαχαρού, ενώ την παρουσίαση του βιβλίου της πλαισίωσαν οι συνομιλητές της Αθηνά Σιπιτάνου, καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Ανδρέας Καρακίτσιος, επίσης καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Λίγα Λόγια για της «ΖΑΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ)»!

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά παιδικό βιβλίο της συγγραφέα «ΖΑΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που έχει ως κεντρικό θέμα την διαχείριση του χρόνου, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ παιδιών και γονιών.

Κεντρική ηρωίδα η Ιόλη, ένα μικρό κορίτσι  που μαζί με τους γονείς της, περνάει τα πιο όμορφα καλοκαίρια στο ψαροχώρι του παππού της. Το κορίτσι, όμως πιστεύει ότι ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για παιχνίδια στη θάλασσα. Έτσι, για να μάθει να υπολογίζει την ώρα, η μαμά της, της χαρίζει ένα μικρό ρολόι. Αλίμονο! Το ρολογάκι είναι ζαβολιάρικο… Οι ζαβολιές ακολουθούν την Ιόλη και στην πόλη όταν επιστρέφει από τις διακοπές.

Πώς θα καταφέρουν η Ιόλη και οι γονείς της να γλιτώσουν απ’ τις ζαβολιές και να βάλουν τη ζωή τους σε πρόγραμμα;

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικία 5 έως 6 ετών(Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού).

Η συγγραφέας έχει “κυκλοφορήσει” άλλο ένα παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Η ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ»(ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ), που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-8 ετών, πάλι από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Λίγα Λόγια για την ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΧΑΡΟΥ

Η ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΧΑΡΟΥ γεννήθηκε το 1972 στη Συκή Βόλου, ένα όμορφο χωριό του  Νότιου Πηλίου. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών, με μία όμως ιδιαιτερότητα, έχει ολική απώλεια όρασης. Παρόλ’ αυτά η Ιωάννα Ζαχαρού, δεν τα έβαλε ποτέ τα πράγματα εύκολα κάτω. Πρόκειται για μια προσωπικότητα η οποία κατάφερε και να σπουδάσει, κατακτώντας μια αξιόλογη θέση, αλλά και να φτιάξει την ζωή της, με μια υπέροχη οικογένεια. Μια γυναίκα με Γ Κεφαλαίο. Μαχήτρια και Νικήτρια σε ότι καταπιάνεται.

Σε ηλικία λοιπόν 16 χρόνων-λόγω του σοβαρού προβλήματος όρασης που αντιμετώπισε-, πήγε στην Θεσσαλονίκη, όπου με την υποστήριξη της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος», τελείωσε το Λύκειο και μετ’ έπειτα συνέχισε τις σπουδές της.

Το 1995 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Επιστήμης Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Το 2011, αποφοίτησε από το προπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση.

Το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές της, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου τμήματος.

Το 2016, παρακολούθησε το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής, για το Παιδικό Βιβλίο, στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης, με δασκάλους την Έλενα Αρτζανίδου και τον Ανδρέα Καρακίτσιο.

Σήμερα συνεργάζεται ως εκπαιδεύτρια με το Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης 1, σε ειδικότητες κατάρτισης για άτομα με πρόβλημα όρασης, ενώ έχει συνεργαστεί επίσης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σε θέματα δια βίου μάθησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο