ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΗΠΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Επισημοποιήθηκε  η αυξημένη παρουσία των Αμερικανών στην χώρα μας,- η οποία μάλιστα ήταν αισθητή τα τελευταία χρόνια-, με την καθορισμένη υπερψήφιση -προχθές το βράδυ- στην Βουλή, της επικυρωμένης πλέον αμυντικής συνεργασίας της.

photo:grtimes.gr

Παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη. Δημιουργούνται υποδομές για την υποδοχή στρατευμάτων. Η Αλεξανδρούπολη μπαίνει πλέον και στον ενεργειακό χάρτη και λόγω των σταθμών φυσικού αερίου που φτιάχνονται στην περιοχή (εκεί περνάει ο αγωγός), αλλά είναι κι ένα κομμάτι της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη, καθώς και το λιμάνι εισόδου των ενισχύσεων, προς την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Στην Θεσσαλία. Στην Λάρισα “σταθμεύουν” αμερικάνικα drone και έτσι αποκτά ένα μόνιμο χαρακτήρα στάθμευσης η περιοχή. Αρχικά ήταν για ένα εξάμηνο και  τελικά θα γίνει η βάση για τα αμερικανικά drone ονόματος Reaper.

Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, που είναι η βάση, το αρχηγείο της αεροπορίας του στρατού, θα πάνε αμερικανικά ελικόπτερα.

Η μεγαλύτερη και γνωστή βάση στην Ελλάδα, βρίσκεται στην Σούδα. Αποτελεί τον βασικό κόμβο ανεφοδιασμού των αμερικανών, σε ολόκληρη την Μεσόγειο.

Εκεί υπάρχει και η μοναδική προβλήτα, όπου μπορεί να δένει ολόκληρο αεροπλανοφόρο, ενώ συνολικά εξυπηρετεί 250πλοία ετησίως, στην σημερινή βάση.

Ισχυρή Νατοϊκή βάση και στο Άκτιο(η οποία δεν είναι αμερικανική) και στην Ελλάδα είναι μια προχωρημένη βάση, για τα ιπτάμενα ραντάρ Awacs.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο