ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τρεις επιβάτες υπέκυψαν στα τραύματά τους και 179 τραυματίστηκαν ελαφρότερα, ύστερα από ανώμαλη προσγείωση του αεροσκάφους της εταιρείας pegasous σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και την μετ’ έπειτα διάλυσή του σε τρία τμήματα.

photo:ant1news.gr

Στην καμπίνα επικράτησε πανικός, με ανθρώπους να παλεύουν για να βγούνε από τα συντρίμμια. Κάποιοι προκειμένου να σωθούν, έσπευσαν να βγούνε μέσα από τις ρωγμές του αεροσκάφους.

Την στιγμή που οι μπροστινοί τροχοί ακουμπούν στο έδαφος, αποκολλούνται.

Το ρύγχος  πέφτει και το αεροσκάφος σέρνεται στον διάδρομο, για περισσότερα από 900μέτρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ειδικού «Είναι κάτι για το οποίο μπορεί να είναι παράγωγο είτε κάποιου χειριστικού λάθους, είτε κάποιας αστοχίας. Οι τρείς νεκροί είναι πάρα πολλοί λίγοι. Πρόκειται για θαύμα.»

Ο κυβερνήτης έχασε τον έλεγχο. Το αεροσκάφος διανύει 70μέτρα πάνω σε χώματα. Πέφτει σε πρανές(πλαγιά) από ύψος 40μέτρων και διαλύεται σε 3 κομμάτια.

«Κόπηκε γιατί δεν είχαμε μια σφοδρότατη σύγκρουση, γιατί συνήθως διαλύονται τα αεροσκάφη. Τα τρία σημεία στα οποία κόπηκε το αεροσκάφος, είναι αυτά τα οποία στο εργοστάσιο παραγωγής, το αεροσκάφος συνδέεται. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο κατασκευάστηκε σε μια πρώην πλαγιά, το επίπεδο εκτός από το διάδρομο, έχει υψομετρική διαφορά», συνέχισε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Πριν από ένα χρόνο, άλλο ένα αεροσκάφος της pegasous, βγήκε από διάδρομο στο ίδιο αεροδρόμιο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τότε τραυματίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο