ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ(COVID-19)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ξεπέρασαν τους 66.000 τα κρούσματα του νέου Κορονοϊού, καθώς 143 είναι οι νέοι θάνατοι στην Κίνα μέσα σε ένα 24ωρο, με τον πρώτο κιόλας νεκρό να βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος στην Γαλλία, αλλά και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αφρικανική Ήπειρο, στην Αίγυπτο.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει το Πεκίνο, “βάζοντας” τα χαρτονομίσματα σε καραντίνα, ώστε να περιοριστή ο κίνδυνος μεταφοράς του ιού, μέσω Αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ειδησεογραφικών πρακτορείων, για την εξέλιξη του Κορονοϊού:

Στην Γαλλία υπήρξε ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας και εντός ευρωπαϊκού εδάφους, είχαμε άλλους τρεις θανάτους στην Ασία, εκτός από την Κίνα.

Ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας 80 ετών ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό και νοσηλευόταν στην Γαλλία πέθανε, γεγονός που τον καθιστά το πρώτο θύμα στην Ευρώπη.

Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού, 6 παραμένουν ακόμη στα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και η 50χρονη κόρη του θύματος.

Οι άλλοι θάνατοι έχουν σημειωθεί εκτός της Κίνας και είναι στις Φιλιππίνες, στο Χόνγκ-Κόνγκ και την Ιαπωνία.

Περισσότερους από 67 χιλιάδες-με την τελευταία καταμέτρηση-ανθρώπους έχει μολύνει ο νέος Κορονοϊός, τα περισσότερα εντοπίζονται στην Ηπειρωτική Κίνα και ιδιαιτέρως δε στην επαρχία Χουμπέϊ-την εστία της επιδημίας-, ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 1.523 μόνο χθες, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 143 και τα καινούργια κρούσματα από χθες φτάνουν τα 2.641.

Εξακόσια σχεδόν είναι τα κρούσματα παγκοσμίως και τα 35 στην ευρωπαϊκή ένωση.

Ένας επιβεβαιωμένος ασθενής από την Αίγυπτο, αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αφρικανική Ήπειρο, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Χαβάη, καθώς ένας Ιάπωνας τουρίστας, που είχε επισκεφτεί το νησί πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Πενήντα έξι εκατομμύρια κάτοικοι στην επαρχία Χουμπέϊ και στην πρωτεύουσα Γουχάν ζουν ακόμη σε καραντίνα, με την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους στην Κίνα να προσπαθούν να φανούν αισιόδοξοι, με τον αριθμό μάλιστα εμφάνισης των κρουσμάτων συνολικά να έχει σημειώσει πτώση την τελευταία ημέρα, ενώ είχαμε μεγάλη άνοδο την εβδομάδα που πέρασε, 8.000ασθενείς έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικού αξιωματούχου: ο συναγερμός της επιδημίας, ενδέχεται να λήξει σύντομα.
Παρόλα αυτά, αυξάνονται και τα μέτρα προστασίας, καθώς θέτουν σε καραντίνα όσους επισκέπτονται την χώρα για 14 ημέρες και αυτό αν δεν γίνει, κινδυνεύουν οι υπεύθυνοι με κυρώσεις. Η κυβέρνηση μάλιστα προτρέπει τους πολίτες να το κάνουν από μόνοι τους, είτε δηλαδή να κλείνονται από μόνοι τους μέσα στα σπίτια τους, είτε να πηγαίνουν σε συγκεκριμένα μέρη.

Θέτουν παράλληλα σε καραντίνα και τα ίδια τα νομίσματα. Αποσύρουν χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα, τα περνούν από υπεριώδες ακτίνες και υψηλή θερμοκρασία και μετά τα θέτουν και πάλι σε κυκλοφορία, ώστε να αποφύγουν να μεταφερθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, μέσω των χαρτονομισμάτων.

Η Αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απομακρύνει τουλάχιστον 400 αμερικανούς πολίτες, που βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο και όπου βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, παρότι 67 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό τις τελευταίες ώρες, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Γαλλία με τους 4 πολίτες της, που βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο