ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ COVID-19 (ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στα 73 έφτασαν τα κρούσματα του Κορονοϊού στην χώρα μας, μαζί με την χθεσινή ανακοίνωση άλλων 7 περιπτώσεων, οι οποίοι βρέθηκαν θετική στον ιό.

Τα επτά νέα κρούσματα του Κορονοϊού, επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και μάλιστα και τα επτά, έχουν άμεση σύνδεση με τα προηγούμενα κρούσματα.

Έτσι η κυβέρνηση αποφασίζει να εντατικοποιήσει τα μέτρα της και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα, για την θωράκιση της χώρας από την εξάπλωση του ιού.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:

  • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, για 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, για επίσης 4 εβδομάδες.
  • Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εσωτερικό της χώρας, για 2εβδομάδες.
  • Οι αθλητικές δραστηριότητες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 15 ημέρες.

«Τα μέτρα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου του 2020 και θα επαναξιολογηθούν πριν την λήξη τους», τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Δεν έχουμε αλλαγές σε ότι αφορά τα σχολεία, ενώ θα υπάρξει προληπτική αναστολή της λειτουργίας τους, όπου προκύψουν ευρήματα.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τουλάχιστον τα 51 προέρχονται από εκδρομές  στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, ενώ πολλά από αυτά βρίσκονται σε κατοίκον περιορισμό.

Οι ταξιδιώτες που επέστρεψαν απ τους Αγίους Τόπους στα Ιωάννινα, βρίσκονται σε καραντίνα, παρόλο που δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Απολυμάνσεις σε πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς, γίνονται καθημερινά και μάλιστα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ συνεχίζονται παράλληλα και οι απολυμάνσεις σε σχολεία και σε γήπεδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο