Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με μία λιτή τελετή και χωρίς χειραψίες-λόγω του Κορονοϊού-, τελέστηκε χθες η ορκωμοσία της 8ης κατά σειράς Προέδρου Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων.

Η ορκωμοσία τελέστηκε παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, των Πολιτικών Αρχηγών, καθώς και του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Της ειδικής συνεδρίασης της βουλής, προήδρευσε ο 1ος αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ την παρακολούθησαν 120εκπροσώποι πολιτικών, πνευματικών και άλλων αρχών, 13μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και 35βουλευτές.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, βρέθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής στο γραφείο.

photo:newsbreak.gr

Μεταξύ των παρισταμένων, μεσολαβούσε τουλάχιστον ένα κενό κάθισμα,  για λόγους προφύλαξης από τον νέο ιό.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να αναφερθεί στο Εθνικό θέμα προστασίας των συνόρων.

Ακολούθησε κατάθεση-της κυρίας Σακελλαροπούλου-στεφάνου στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η αισιοδοξία είναι γένους θηλυκού»,  υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τη χρονική αυτή στιγμή, καλούμαστε να αποκρούσουμε την επιθετικότητα εκείνων, που εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο, επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία. Καλούμαστε επίσης-σε απόλυτη προτεραιότητα-,να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά, την πρόσφατη πανδημία του Κορονοϊού, ώστε ένας υπαρκτός κίνδυνος-ιδίως για τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας,-να μην σπείρει τον πανικό», τόνισε σε διάγγελμά της η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η νέα Πρόεδρος, έκανε επίσης αναφορά και για την «θέση της γυναίκας» στην κοινωνία.

«Είναι καιρός οι γυναίκες αυτής της χώρας, να συνειδητοποιήσουν, ότι μπορούν να φτάσουν όπου ονειρεύονται με την αξία τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν εμπόδια, απλώς και μόνο επειδή γεννήθηκαν γυναίκες», συνέχισε χαρακτηριστικά η νέα Πρόεδρος.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνόδευσε τον Πρώην Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο στην έξοδο του Προεδρικού Μεγάρου, με τον απερχόμενο Πρόεδρο μάλιστα να αποχωρεί, ύστερα από θητεία 5ετών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο