ΔΥΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ COVID-19

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στο πλαίσιο της οργάνωσης και της συστηματοποίησης των δράσεων αλληλεγγύης, απέναντι στην πανδημία του covid-19, δημιουργήθηκαν από το  Υπουργείο Εσωτερικών δύο νέες διαδικτυακές πλατφόρμες, με την πρωτοβουλία του Υπουργού Τάκη θεοδωρικάκου και τον συντονισμό του Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, αλλά και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυρίου Νίκου Χαρδαλιά, Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Πρόκειται για τις διαδικτυακές πλατφόρμες:

citysolidarity.gov.gr, και το animalsolidarity.gov.gr .

Στο citysolidarity.gov.gr, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας, εξοπλισμού στέγασης, καθώς και υπηρεσίες όπως δράσης δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, για τους πολίτες που δοκιμάζονται από αυτή την κρίση.

Στο animalsolidarity.gov.gr , θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, αλλά και υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας για τα αδέσποτα, καθώς και τα δεσποζόμενα ζώα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δυσκολεύονται να τα φροντίσουν.

Κάθε προσφορά μπορεί να έχει τοπικό ή εθνικό χαρακτήρα, να αφορά μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, ή ολόκληρη την χώρα.

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η αλληλεγγύη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο