ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μέχρι και της 27 Απριλίου και μέχρι της 6:00π.μ. το πρωί, παρατάθηκαν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των πολιτών, προς την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του Κορονοϊού, σύμφωνα με την κοινή απόφαση του Υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

«Άλλες τρεις εβδομάδας μπροστά μας σκληρής προσπάθειας, επιμονής του δόγματος-στόχου, “Μένουμε Σπίτι”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην ΕΡΤ.

Επίσης πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως: «Δεν διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Δημοσίων Εσόδων. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν υποβληθείσες χειρόγραφες δηλώσεις της ΣΔΟΕ· με νεότερη απόφαση θα οριστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που θα συνυποβάλλονται για την εξέταση αιτήματος αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας και αυτό μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η απόφαση ισχύει για δηλώσεις μεταβολής κατοικίας που υποβάλλονται από σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου και μέχρι την λήξη των έκτακτων μέτρων, που ισχύουν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας»,  συνέχισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Επίσης στην συνέντευξη Τύπου, έγιναν περαιτέρω διευκρινήσεις, για τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης. Σύμφωνα με αυτές, ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε να δείχνει κατανόηση απέναντι στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαιτέρως δε αυτές που αφορούν τους ανθρώπους, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Απευθύνθηκε στους ανθρώπους που τυγχάνουν της απαιτούμενης ανάγκης της σωματικής άσκησης, αλλά και των υποχρεωτικών θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι ή κάποιοι άλλοι τρόποι αποκατάστασης. Τόνισε ότι η άσκηση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από το ανάλογο πιστοποιητικό έγγραφο  και την απαραίτητη γνωμοδότηση του γιατρού τους.

Ιδιαίτερες ομάδες όπως, παιδιά με αυτισμό, άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και πολίτες που βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης, είναι –σύμφωνα με τις δηλώσεις Χαρδαλιά-στο επίκεντρο του άμεσου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο