ΝΕΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τουρκικά σκάφη, προσπάθησαν να προωθήσουν λέμβο με μετανάστες στο νησί της Λέσβου.

Δυο Τουρκικά σκάφη «έκρυβαν» τους μετανάστες στην πρύμνη τους και  επιχείρησαν να τους «ρυμουλκήσουν», στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το ελληνικό λιμενικό ωστόσο, κατάφερε και απέτρεψε τα σχέδια των Τούρκων, χάρη στην αποφασιστική κίνηση του Έλληνα καπετάνιου, αλλά και των Ελλήνων αξιωματικών, δόθηκε τέλος στην πολιορκία των Τούρκων. Κατόρθωσε και έστειλε Τούρκους και μετανάστες , μακριά από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πιο αναλυτικά: Στης 6 τα ξημερώματα σκάφος του Τουρκικού λιμενικού, εντοπίστηκε να οδηγεί μετανάστες στα ελληνικά παράλια.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού. Οι τούρκοι γινόντουσαν περισσότερο προκλητικοί. Κάλεσαν ακόμη 7 τουρκικά σκάφη.  Τέσσερα ελληνικά σκάφη του λιμενικού, έσπευσαν αμέσως στο σημείο και χάλασαν τα σχέδια των Τούρκων.

Τα ταχύπλοα των Τούρκων απομακρύνθηκαν αμέσως στην θέα του ελληνικού σκάφους.

Το επεισόδιο κράτησε περισσότερο από 8 ώρες στην θάλασσα, όπου και έλιξε άδοξα -για ακόμη μια φορά-για τους Τούρκους.

 «Χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τις γεωστρατηγικές της επιδιώξεις . Γνωρίζει πολύ καλά την αποφασιστικότητα μας. Η εντολή είναι ύψιστη· προστασία και φύλαξη των θαλασσίων συνόρων», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ο λαός μας δεν ξεχνά τις προσπάθειάς σας, νύχτα και μέρα να κρατήσετε απόρθητα τα θαλάσσια σύνορά μας. Γνωρίζω ότι οι δράσεις σας, όλες τις τελευταίες εβδομάδες, έχει σχεδόν εκμηδενίσει τον αριθμό των ροών στο Αιγαίο και ξέρω πόσο πολύ έχετε βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τους τα πληρώματα του λιμενικού σώματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο