ΥΠΟ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από την Κυριακή 17 Μαϊου, ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς σε ολόκληρη την χώρα, τελώντας κάθε μυστήριο και Θεία Λειτουργία, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις ενδεδειγμένες αποστάσεις.

Ιερές ακολουθίες- παρουσία πιστών, ιερά μυστήρια- παρουσία καλεσμένων, με μέτρα και αποστάσεις- αλλά και με περιορισμένο αριθμό πιστών, αφού η πανδημία του Κορονοϊού, δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω χαλάρωση-, θα τελούνται πλέον κανονικά.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα σύστημα ελέγχου των πιστών(από ανθρώπους της εκκλησίας), όταν αυτοί θα εισέρχονται στις εκκλησίες,

Εντός του ναού, θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας, για όλους τους πιστούς. Αντισηπτικά, γάντια και η προαιρετική χρήση μάσκας, θα βρίσκονται στις εισόδους των ναών.

Γάμοι, βαφτίσεις, Θεία Λειτουργία και Θεία κοινωνία, θα τελούνται κανονικά καθώς θα είναι στο καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα όλων των ναών της χώρας.

Για την Θ. Κοινωνία θα υπάρχουν 2 και 3 ιερείς, προκειμένου να εξυπηρετούνται πιο άνετα οι πιστοί.

Θα ανοίγουν παράλληλα αρκετές είσοδοι της κάθε εκκλησίας, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σε κάθε ναό, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα αυτού, θα τοποθετούνται και τα ανάλογα καθίσματα.

Ο αριθμός πιστών που θα μπορεί να συμμετέχει καθορίζεται από την αναλογία: 1 άτομο ανά 10τ.μ., με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Έτσι για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50άτομα. Π.χ. ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 400τ.μ., μπορεί να δεχτεί έως και 30πιστούς. Ένας χώρος λατρείας με επιφάνειας 800τ.μ., 1000τ.μ., ή 1.500τ.μ., θα μπορεί να δεχτεί έως 50άτομα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο