ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ……ΛΙΓΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου, προγραμματίζει η κυβέρνηση να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, για το 11μηνο Ιουνίου του 2.015, αλλά και του Μαϊου 2016.

Πιο συγκεκριμένα πάρθηκε απόφαση, ώστε να επιστραφούν τα ποσά για τα οποία έγιναν περικοπές, αλλά και για τα οποία έγιναν επί της κύριας σύνταξης και όχι πάνω σε δώρα ή επικουρικές, διαμορφώνεται ένας νέος χάρτης, μεταξύ  κερδισμένων και χαμένων.

Πρόκειται για την «μερίδα» των συνταξιούχων, οι οποίοι είχαν άθροισμα μεταξύ της κύριας και επικουρικής σύνταξής τους, πάνω  των 1.000ευρώ και αφορά φυσικά το έτος 2.012.

Αφορά ιδιαιτέρως εκείνους τους συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν υποστεί «ψαλίδι», πάνω στο κομμάτι της κύρια σύνταξής τους.

Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ, με μεικτή-κύρια σύνταξη, που σήμερα είναι στα 1.041 ευρώ, αναμένεται να πάρει ως αναδρομικά 572,55 ευρώ.

Εκτός των αναδρομικών μένουν, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι μικρο-συνταξιούχοι, καθώς οι περικοπές τους έγιναν, πάνω στο «κομμάτι» των δώρων τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο