ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ , ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σώθηκε από θαύμα ένας 19χρονος πιλότος, όταν το μονοκινητήριο αεροπλάνο το οποίο οδηγούσε σε ύψος 1000ποδιών, έχασε ύψος ξαφνικά και καρφώθηκε σε κατάστημα της κεντρικής πλατείας, της Πρώτης Σερρών.

Μόλις έγινε αντιληπτή η πτώση του αεροσκάφους, μητέρα και συγχωριανοί του νεαρού πιλότου, έτρεξαν να τον βοηθήσουν.

Ο πιλότος,-για καλή του τύχη- ανασύρθηκε ζωντανός  μέσα από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, για περίθαλψη.

Ύστερα από τις εκτιμήσεις των γιατρών, ο νεαρός στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, καθώς  από τις εξετάσεις που πραγματοποίησαν, γλίτωσε μόνο ένα ρινικό κάταγμα και κάποιους μικροτραυματισμούς.

Σύμφωνα με μαρτυρία του χειριστή, τα αίτια του ατυχήματος οφείλονται σε μηχανική βλάβη του αεροσκάφους, καθώς ο κινητήρας παρουσίασε πρόβλημα, την ώρα της πτήσης του.

«Είμαι μια χαρά. Αυτό που έγινε δεν οφείλεται σε δικό μου λάθος, αλλά σε βλάβη του κινητήρα. Πετούσα όπως είχα ενημερώσει και τον πύργο ελέγχου, για 10 λεπτά σε ύψος 1000πόδια, πάνω από την Πρώτη και όταν πέρασε αυτός ο χρόνος, επιχείρησα να σηκώσω ψηλότερα το αεροσκάφος. Τότε αντιλήφθηκα ότι ο κινητήρας δεν υπάκουγε και αντί να πάρω ύψος, έχασα και έπεσα μέσα στο χωριό», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Πιλότος.

Ο νεαρός πιλότος, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο