ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ, ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Καμία ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα», τόνισε επιγραμματικά ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προς την αμετανόητη στάση της Τουρκίας και την παραμονή των πολεμικών της πλοίων, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το Oruc Reis πλέϊ –από χθες το απόγευμα-εντός  της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης, παρακολουθούμενο στενά, από τον ελληνικό στόλο.

 «Απέδειξε και πάλι ότι οι δηλώσεις της, περί ετοιμότητας για διάλογο, ήταν ανειλικρινής και προσχηματικές. Ότι αποστρέφεται τις σύγχρονες αντιλήψεις που διέπουν τα κράτη τον 21ο αιώνα. Ότι ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα. Ότι εφαρμόζει πολιτική κανονιοφόρων. Ότι  είναι στον αποσταθεροποιητικό της ρόλο. Ότι δρα, εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου. Ότι επιδιώκει να επιβάλει τετελεσμένα.

Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα! Δεν θα υπάρξει ανοχή, στις απόπειρες της Τουρκίας. Απευθυνόμαστε προς όλους. Καθιστούμε σαφές, ότι η Ελλάδα, θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Καλούμε την Τουρκία, να αποχωρήσει άμεσα, από την ελληνική υφαλοκρηπίδα», υπογράμμισε σε έντονο τόνο, σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών.

Στο πλευρό της Ελλάδας, στέκεται  η κομισιόν. Εντωμεταξύ, έκτακτη σύγκληση των του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ(ευρωπαϊκής Ένωσης), ζητά η Αθήνα, για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο