ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται! Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από τα καθημερινά παραληρήματα στα οποία επιδίδεται και αν εργαστεί για την ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής» , υπογράμμισαν χαρακτηριστικά, μέλη του Υπουργείου Εξωτερικών, ύστερα από την έκδοση νέας παράνομης ΝΑΥΤΕΧ, από την πλευρά της Τουρκίας.

Το ερευνητικό Τούρκικο πλοίο ORUC REIS, παραμένει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, αυτή όμως την φορά, θα ξεκινήσει τις έρευνές του πιο Βορειο-ανατολικά, σε σύγκριση με την περιοχή της προηγούμενης ΝΑΥΤΕΧ, όπου ίσχυε έως και τις 12 του Σεπτέμβρη.

Η Ελλάδα ωστόσο απάντησε με… “ΑΝΤΙ-ΝΑΥΤΕΧ” και πως είναι άκυρη η Τούρκικη ΝΑΥΤΕΧ, αλλά και πως έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία, θεωρώντας την Τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή ως παράνομη, εφόσον το Τούρκικο ερευνητικό πλοίο πλέει πλέον, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο, από την πλευρά του τόνισε πως, η Τουρκία δεν ανεχθεί άλλες παράνομες ενέργειες, σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Σε αναβάθμιση ωστόσο των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων της και την αγορά νέων, εξετάζει η πλευρά της Αθήνας.

«Η Ελλάδα πρέπει να δείχνει, ότι έχει την δύναμη, την αποτρεπτική που χρειάζεται, για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Υπάρχει ένα σαφές πακέτο, το οποίο θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και έχει να κάνει, με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Την Παρασκευή, επρόκειτο να μετέβη στην Ν. Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο