ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στο «καλάθι των αχρήστων» πετάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την δέσμευση της Τουρκίας, για την αποκλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος, όχι μόνο συνεχίζει να είναι προκλητικός, αλλά μας ζητάει και τα «ρέστα», αφού το μπαλάκι της προκλητικότητας το ρίχνει στην πλευρά της Ελλάδας.

Επιμένει με ύφος και λέει, ότι η Ελληνική πλευρά είναι αυτή που προκαλεί και κλιμακώνει την ένταση με την στάση της.

Μέσα σε λίγες ώρες αποφασίζει να στείλει το ORUC REIS, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αφότου απέφυγε “προσωρινά” τις κυρώσεις της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ωστόσο, ξεκόβει κάθε προσπάθειά της για διάλογο περί διερευνητικών, όσο το ORUC REIS, πλέει ανοιχτά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Οι διερευνητικές επαφές, δεν μπορούν να υπάρξουν, όσο το ερευνητικό σκάφος ORUC REIS, διενεργεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ήδη η Τουρκία επέλεξε την κλιμάκωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η Ελλάδα κάνει συνεχή βήματα κλιμάκωσης, της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά την καλοπροαίρετη προσέγγιση της Άγκυρας», διαμήνυσε η πλευρά της Τουρκίας.

Η Αθήνα ωστόσο, θα θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, την ανάγκη ταχύτατων κυρώσεων προς στην Τουρκία, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, την ερχόμενη Πέμπτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο