ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥ, ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τραυματισμοί ανθρώπων, ξηλωμένες σκεπές σπιτιών, πτώσεις δέντρων, αλλά και κολώνων ηλεκτρισμού, είναι ελάχιστα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, του καταστροφικού ανεμοστρόβιλου, που πέρασε από το Νέο Ηράκλειο, το Κερατσίνη Αττικής, αλλά και το Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και σάρωσε τα πάντα.

Στο Νέο Ηράκλειο, τρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν, από την «σαρωτική μανία» του ανεμοστρόβιλου, την ώρα μάλιστα που οι σκεπές των σπιτιών τους κατέρρεαν. Ο ένας τραυματισμός μάλιστα ήταν αρκετά σοβαρός, αφού τμήμα του μπαλκονιού και των κουφωμάτων της οικίας, έπεσε πάνω στην 68 γυναίκα και επακολούθησε η μεταφορά της στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Ν. Ηράκλειο και Ν. Ιωνία, αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, αφού οι πτώσεις των κολώνων της ΔΕΗ, φτάνουν συνολικά της 10.

Οι δρόμοι του Κερατσινίου πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε λίμνες. Στην περιοχή, το νερό έφτασε το 1,5μέτρο, εντός των οικιών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέσα σε 1 ώρα και συγκεκριμένα στις 5 περίπου τα ξημερώματα, έπεσαν στην  Αττική, πάνω 2.000 κεραυνοί, ενώ σε όλη την χώρα έπεσαν πάνω από 2.300. Οι περισσότεροι ήταν στο Βόρειο-ανατολικό Αιγαίο.

Η ένταση του φαινομένου ήταν εμφανής και στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, αφού η αποκόλληση σκεπών, οδήγησε στην διάλυση των σταθμευμένων οχημάτων.

Στην περιοχή, τουλάχιστον 10 οικίες, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου, εμφανίστηκε παράλληλα σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Τρίκαλα και Σέρρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο