ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!-ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ;-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Υλοποιούμε την δέσμευση της κυβέρνησης και καταβάλλουμε τα αναδρομικά ύψους 1,4 δις ευρώ σε 1,150 εκατ. Δικαιούχους,μαζί με τις συντάξεις μηνός Νοεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, σε ανακοίνωσή του, μέσο του Δελτίο Τύπου, στις 16 Οκτωβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν τα εξής: «Με πλήρη σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και στο πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης, για την επιστροφή των αναδρομικών ποσών συντάξεων, που αντιστοιχούν στις μειώσεις των κύριων συντάξεων, για το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως και 12.05.2016, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχωρούν στην καταβολή τους».

Σημειώθηκε ακόμη, ότι η καταβολή  τους, θα πραγματοποιηθεί στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις.

Ακόμη, πως «θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση, για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται».

Επομένως ΚΥΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ μαζί με τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ, θα ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ, με βάση τον ΑΜΚΑ, στις εξής ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

  • Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και
  • επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.  
  • Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.  
  • Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).  
  • Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Επισημάνθηκε επιπλέον πως «τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου. Στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους».

Επιπλέον, ότι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθεί η νέα απλουστευμένη διαδικασία, χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία -μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ- για τη χορήγηση των αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει στους δικαιούχους κληρονόμους τους».

Πηγή Πληροφοριών: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΦΚΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο