ΡΟΔΙ: «ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-10 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ένα από σημαντικότερα-υγιεινά φρούτα που «παράγει» η γη είναι και το ρόδι, γνωστό όχι μόνο γιατί μας προσφέρει, τις πλούσιες σημαντικές του αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά γιατί κυρίως μέσω των σημαντικών βιταμινών που διαθέτει, βοηθά στην βελτίωση πολλών ασθενειών του οργανισμού μας, αλλά και στην αισθητή βελτίωση της εμφάνισης, της “εξωτερικής” μας ομορφιάς.

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, καλύπτουν –ως ένα ποσοστό-τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμούς μας. Τα ρόδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, μαγγάνιο και Β5, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ σημαντικές, για πολλές και σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού μας. Η μεν Κ και το μαγγάνιο, βοηθά στην  βελτίωση της υγείας των οστών, η δε Β5 βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας. Ακόμη περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ.

Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρος και σίδηρος, είναι μερικά  από τα επίσης σημαντικά συστατικά των ροδιών, που βοηθούν τον οργανισμό μας να επιτελέσει «σωστά» τις σημαντικές του λειτουργίες.

ΔΕΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΡΟΔΙΩΝ:

  • ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΕΝΟΣ ΥΓΕΙΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η κατανάλωση των ροδιών, βοηθά στην προστασία κατά των ελεύθερων ριζών, που μπορούν να εμφανίσουν προβλήματα-μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας-, όπως καρκίνος και εγκαύματα. Προλαμβάνει την εμφάνιση κηλίδων του δέρματος, των ρυτίδων και της υπερμελάγχρωσης. Μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα, αφού-μέσω της κατανάλωσης ροδιού- μπορεί να παραχθεί περισσότερη ελαστίνη και κολλαγόνο, αλλά και να προσφέρει περισσότερη υγρασία, δείχνοντας ένα λαμπερό πρόσωπο και σώμα. Θετικά αποτελέσματα μπορεί να προσφέρει και στις λιπαρές επιδερμίδες ή αυτές με την τάση ακμής. Επουλώνει τα σημάδια και αναγεννά τα κύτταρα.

  • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ» ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

H αντιοξειδωτική του προστασία και οι πολυφαινόλες που διαθέτει, συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία της καρδιάς, αφού «οχυρώνουν» τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ώστε να αποφευχθεί-με κάποιο τρόπο- η σκλήρυνση και η φλεγμονή αυτών, βοηθώντας  στην σωστή ροή του αίματος, αποφεύγοντας ακόμη και το έμφραγμα, που προκαλεί η αθηροσκλήρωση, άμεση συσχέτιση με την κακή-λιπαρή διατροφή. Επίσης προλαμβάνει τις θρομβώσεις και την χοληστερίνη. Ειδικότερα μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL και αυξάνει την καλή HDL.Προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, αυξάνοντας τα επίπεδα αντοχής στην σωματική άσκηση(αερόβια άσκηση). Μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά και μπορεί να «διαχειριστεί» τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ώστε να αποφευχθεί-σε κάποιες περιπτώσεις-ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη. Επίσης το κρασί, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, για την σωστή λειτουργία της καρδιάς.

  • «ΤΟΝΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ

Η κατανάλωση ροδιών, βοηθά στην σωστή λειτουργία πολλών εγκεφαλικών λειτουργιών, αφού μπορεί να μας προστατεύσει-σε σημαντικό βαθμό-από νευρολογικές παθήσεις. Μπορεί ακόμη να «καθυστερήσει» την πρόοδο της νόσου Alzheimer.

  • ΈΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Για τους άνδρες, έχει αποδειχθεί πως ο χυμός ροδιού, επιβραδύνει την «ανάπτυξη» καρκίνων κυττάρων του προστάτη και βοηθά-σε άλλες περιπτώσεις- στην στυτική δυσλειτουργία. Στις γυναίκες, συμβάλλει ακόμη στην προστασία του καρκίνου του μαστού, αφού κάποιες φορές, συμβάλλει και στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση-εν μέρει-του καρκίνου του παχέος εντέρου και του δέρματος.

  • ΠΡΟΣΤΑTEΥΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΜΙΑ

Οι αντι-φλεγμονώδεις δράσεις τους, λόγω κυρίως της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C, βοηθούν στην σωστή διαχείριση του βήχα, του πονόλαιμου και του άσθματος. Επίσης άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που κάνει απαραίτητη την κατανάλωση των ροδιών, είναι η ύπαρξη σιδήρου σε αυτά, με αποτέλεσμα να συμβάλει στην αποτροπή της ανεπάρκειάς τους στον οργανισμό, με κύρια επίπτωση την αναιμία.

  • ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ

Η αντιφλεγμονώδη του δράση, συμβάλλει στην εξουδετέρωση της φλεγμονής, η οποία συσχετίζεται άμεσα με την αρθρίτιδα. Παράλληλα συμβάλλει στην μείωση των συμπτωμάτων αυτής, όπως οίδημα και ισχυρός πόνος στις αρθρώσεις.

  • «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ» ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Έχει αποδειχθεί πως η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμό ροδιού(για τρεις εβδομάδες) πριν από κάθε «κακό» γεύμα, μειώνει την αίσθηση πείνας. Έτσι σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στα ρόδια, λειτουργούν ως κατασταλτικό της όρεξης. Επίσης βοηθά στην μείωση του βάρους, αφού-με την κατανάλωσή του- παρέχονται αυξημένα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό, συμβάλλοντας έτσι στην καύση των θερμίδων.

  • ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΠΕΨΗ

Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Β, βοηθούν στην μετατροπή του λίπους, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, σε ενέργεια. Έτσι με την διαδικασία της σωστής πέψης των τροφών, αποφεύγονται-σε σημαντικό βαθμό- οι λεγόμενες καούρες. Επίσης συμβάλλει στην καταπολέμηση των αιμορροΐδων, της δυσεντερίας, της δυσκοιλιότητας, της διάρροιας και της ναυτίας. Μέλι και ρόδι, έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματική δράση στην ναυτία.

  • ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Η κατανάλωση μερικών φρούτων «τρίβουν»-μερικές φορές- τα δόντια μας, καθώς μασάμε την τροφή μας. Η κατανάλωση όμως ενός ποτηριού φυσικού χυμού από ρόδι, βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας, της φλεγμονής των ούλων και της καταπολέμησης της πλάκας.

  • ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Βοηθά στην ενίσχυση των θυλάκων των τριχών, εμποδίζοντας παράλληλα την πτώση των μαλλιών και δίνοντάς τους λαμπερή-υγιείς εμφάνιση. Βοηθά ειδικότερα στην ανανέωση των ξηρών, των θαμπών και των φριζαρισμένων μαλλιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο