ΣΟΒΑΡΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός του ναυτικού ατυχήματος, λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, όταν εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με το ναρκοθυρευτικό «Καλλιστώ», του πολεμικού μας ναυτικού, το οποίο και προκάλεσε σοβαρή βλάβη κόβοντάς το στα δύο το πλοίο.

Λίγο πριν από τις 7 το πρωί, το φορτηγό-πλοίο, μήκους 266μέτρων, έβγαινε με μεγάλη ταχύτητα  από τον σταθμό, των εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο. Το ναρκοθυρευτικό μήκους 60 μέτρων, είχε ξεκινήσει από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Έτσι 3,5 ναυτικά μίλια Νότια του Πειραιά και ενώ το πολεμικό προπορευόταν, δέχτηκε από τα αριστερά χτύπημα από το εμπορικό, στην πίσω πλευρά αυτού.

Η σύγκρουση των δύο πλοίων ήταν σφοδρή και το πολεμικό πλοίο κόπηκε στα δύο, σε απόσταση 16μέτρων από την πρύμνη. Το πρυμναίο τμήμα βυθίστηκε και έτσι άρχισαν τα νερά να εισέρευσαν εντός του πλοίου. Το δυνατό πλοίο δεν άντεξε και πήρε κλίση.

Κάποιοι ωστόσο από το πλήρωμα-κρατώντας πορτοκαλί σωσίβια-βρέθηκαν στην θάλασσα, προκειμένου να γλιτώσουν από την δυνατή σύγκρουση. Κάποιοι άλλοι κολυμπούσαν κοντά στο πλοίο που γέμιζε νερά, περιμένοντας τους διασώστες, να τους  εντοπίσουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Αμέσως στο σημείο του ναυτικού ατυχήματος έσπευσαν τα σκάφη ταχείας διάσωσης του λιμενικού και τα ελικόπτερα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εγκαίρως η διάσωσή τους.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε, στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο