ΦΟΒΕΡΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ, «ΧΤΥΠΗΣΕ» ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευμένες από έντονες πλημμύρες έπνιξαν το νησί της Κρήτης, καταστρέφοντας περιουσίες και κινδυνεύοντας ανθρώπινες ζωές.

Λόγω των ισχυρών φαινομένων που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Κρήτης, οι δρόμοι έγιναν απροσπέραστοι, καθώς μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης, τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής. Μέσα στα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν παγιδευμένοι πολλοί κάτοικοι του νησιού. Οι πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε, 400κλήσεις στον νομό Ηρακλείου και 100 στον δήμο Ρεθύμνου, για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας, καθώς και 18 κλήσεις, για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, κατόρθωσε να σώσει-μέχρι στιγμής-περισσότερα από 30 άτομα, όσον αφορά τον δήμο Ηρακλείου και 8 διασώσεις στον δήμο Ρεθύμνου.

Στο Βόρειο οδικό άξονα του νησιού, καθώς και στα παραλιακά μέτωπα, λόγω των κατολισθήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτονταν συχνά.

Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Μυλοπόταμος, Γηροπόταμος, Ανάληψη, Δήμος Χερσονήσου(Μάλια), μερικές από τις περιοχές που επλήγησαν, από την ισχυρότητα του φαινομένου.

Τα σχολεία στον δήμο Μυλοποτάμου, θα παραμείνουν κλειστά.

Το πλημμυρικό φαινόμενο, εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στο νησί, σε διάστημα ενός μηνός περίπου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο