ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ-«Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID-19 ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Να αρκεστούμε σε πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις», επεσήμανε χαρακτηριστικά στην έκκλησή του-εν μέσω των εορτών-, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, σε νοσοκομείο της Βέροιας, την Τετάρτη στης 23 Δεκεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Βέροιας, ενημερώθηκε-από τουςυγειονομικούς- πως στο νοσοκομείο, λειτουργεί από το καλοκαίρι κλινική Covid, με το προσωπικό μάλιστα να  έχει εκπαιδευτεί στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, όσον αφορά την εφαρμογή πρωτοκόλλου και διαχείρισης περιστατικών Κορονοϊού.

Πρόκειται για ένα ενισχυμένο νοσοκομείο, τόσο σε ιατρικό προσωπικό, όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Από τον Αύγουστο του 2019, η μονάδα διαθέτει 2 αναπνευστήρες, ενώ σήμερα διαθέτει 12.

 Μέχρι στιγμής έχουν νοσηλευτεί περισσότερα από 550 περιστατικά ασθενών Covid-19.

«Γνωρίζω πόσο πολύ δοκιμάστηκαν όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και το νοσοκομείο της Βέροιας και τα νοσοκομεία της Πέλλας που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ότι από την πρώτη στιγμή το υπουργείο και η 3η Υγειονομική Περιφέρεια, όλα τα στελέχη, στάθηκαν κοντά σας, για να σας ενισχύσουμε στο μέτρο του εφικτού. Προστέθηκε προσωπικό και παραπάνω εξοπλισμός, αλλά όλα αυτά έχουν ελάχιστη σημασία μπροστά στη δική σας προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στη διοίκηση και τους εργαζομένους του νοσοκομείου.

«Καταφέραμε να περιθάλψουμε τον κάθε συμπολίτη μας, ο οποίος είχε ανάγκη ιατρικής φροντίδας και κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Τα κάναμε όλα τέλεια; Προφανώς όχι. Βελτιωνόμαστε, μαθαίνουμε πάντα από τα λάθη μας, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που -ελπίζουμε να μην χρειαστεί- έρθουμε πάλι αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα της πανδημίας».

«Τα περιστατικά βαίνουν μειούμενα και η πίεση στα νοσοκομεία μας έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά, αλλά οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ειδικά τις ημέρες των εορτών. Να τηρήσουμε στο ακέραιο τις επιταγές της Πολιτείας, οι οποίες φυσικά ακολουθούν πάντα τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στους πολίτες της χώρας, κάνοντας έκκληση –εν μέσω των εορτών-, λέγοντας πως: «Θέλω και πάλι να κάνω μία έκκληση. Να αποφύγουμε ειδικά τις συναθροίσεις στα σπίτια. Να γιορτάσουμε φέτος με πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις».

 «Για να μη βιώσουμε και πάλι μία αναζωπύρωση της πανδημίας, ένα τρίτο κύμα το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ»!

«Βλέπουμε πια το φως στην άκρη του τούνελ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Και αυτό δεν είναι άλλο από το εμβόλιο το οποίο θα φτάσει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, η πρώτη παρτίδα τουλάχιστον. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια προετοιμασίας από την πολιτεία, από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Έχουν στηθεί παραπάνω από χίλια κέντρα εμβολιασμού. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και το κέντρο εμβολιασμού εδώ, στο νοσοκομείο της Βέροιας. Και βέβαια θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί μας, οι οποίοι θα δώσουν και το καλό παράδειγμα, είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και οφείλουμε πάνω απ’ όλα αυτούς να προστατεύσουμε, για να συνεχίσουν να προστατεύουν εμάς».

ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2021

Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στην δημιουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου της Βέροιας, η οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και επρόκειτο να παραδοθεί τους επόμενους μήνες.

«Χαίρομαι που ξεπεράστηκαν διαχρονικά εμπόδια. Θέλω να θυμίσω ότι αυτή η πτέρυγα επρόκειτο να παραδοθεί το 2016, θα παραδοθεί αισίως τους πρώτους μήνες του 2021. Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή για την πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία έχει καταβάλει ώστε αυτή η νέα πτέρυγα, που στην ουσία είναι, πρακτικά, ένα καινούργιο νοσοκομείο για την πόλη της Βέροιας, να είναι έτοιμη όσο το πιο σύντομα, με υποδειγματική πραγματικά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την οποία είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, μία υποδειγματική παιδιατρική κλινική. Νομίζω ότι είναι μία παρακαταθήκη για την ευρύτερη περιοχή, η καλύτερη έμπρακτη απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει ουσιαστικά».

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας θα διαθέτει έξι χειρουργεία, 12 κλίνες εντατικής φροντίδας και άλλες κλινικές.

«Είμαστε μια ομάδα όλοι, από εμένα μέχρι τους εργαζόμενους, όχι μόνο το υγειονομικό προσωπικό, αλλά και το διοικητικό, γιατί για να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο χρειάζεται και το διοικητικό προσωπικό, διότι πρέπει όλα να λειτουργούν σαν μια “καλοκουρδισμένη” μηχανή. Θα είμαστε κοντά σας και με το καλό να εγκαινιάσουμε και την καινούργια πτέρυγα» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Η νέα πτέρυγα νοσοκομείου της Βέροιας θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2021 και θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και τους επισκέπτες της Ημαθίας. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχει τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της περιοχής μας σε απόλυτη προτεραιότητα» δήλωσε από τη μεριά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο.

Ο κος Μητσοτάκης, ολοκλήρωσε την περιοδεία του και άλλες δομές υγείας της Πέλλας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο