ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ “ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ” ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟϊΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με ιατρική συνταγή, θα χορηγείται το φάρμακο(σε μορφή χαπιού)της Κολχικίνης, προκειμένου να θεραπεύσει  ασθενείς(εντός της οικίας τους), που εντοπίζονται θετικοί στον Covid-19.

Πρόκειται για το φάρμακο, με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, του οποίο την χορήγησή του ενέκρινε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής Π. Γαργαλιάνος.

«Η χορήγηση θα γίνεται μετά από συνταγή γιατρού, σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, με θετικό στον κορωνοϊό μοριακό τεστ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Σύμφωνα με επίσημες μελέτες και περισσότερο δε της Καναδικής, έδειξαν ότι, η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς Covid-19, μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης.

Το φάρμακο επρόκειτο να χορηγηθεί σε όλους τους ασθενείς άνω των 60 ετών, με θετικό μοριακό Test, ανεξαρτήτως αν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή όχι.

Επίσης θα χορηγείται και σε ηλικιακές ομάδες από 18 έως 60 ετών, εφόσον και όταν πάσχουν από ένα τουλάχιστον υποκείμενο νόσημα, ή έχουν πυρετό πάνω από 38, για τουλάχιστον 48 ώρες.

Υποκείμενα νοσήματα αναφέρονται τα εξής: σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η υπέρταση που δεν έχει ελεγχθεί, το άσθμα, η ΧΑΠ(Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια), η καρδιακή ανεπάρκεια και η στεφανιαία νόσος.

Παράλληλα, απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση της με ερυθρομυκίνη, κλαριθρομυκίνη, αζιθρομυκίνη, κυκλοσπορίνη και βεραπαμίλη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο