ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… ΑΝΑΓΕΙΡΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ!-ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Εγκρίθηκε το «ειδικό πολεοδομικό σχέδιο», το οποίοι περιλαμβάνει την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε του συμβουλίου Μητροπολιτικού σχεδιασμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

«Βασικός στόχος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι -μαζί με τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεων- να γίνει ανάπλαση του ευρύτερου χώρου. Έτσι,  τόσο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όσο και η περιοχή γύρω από αυτό, να αποτελέσουν υπερτοπικό πυρήνα αναφοράς και τουριστικό πόλο έλξης, με χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, και εστίασης, συνεισφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπονται τα εξής:

  • εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην περιοχή της Τούμπας, του Δήμου Θεσσαλονίκης,
  • ανάπτυξη νέων, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων των FIFA / UEFA.
  • ανάπτυξη έργων αστικής ανάπλασης, της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ(εξαγγελία Μητσοτάκη).
  • συνολική αξιοποίηση της έκτασης, γύρω από το σημερινό γήπεδο (έκταση «Αλάνας Τούμπας), με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού, αλλά  και αναψυχής
  • διευθετούνται και επιλύονται διαπιστωμένα προβλήματα εφαρμογής, της ισχύουσας ρυμοτομίας, στην περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με το γήπεδο και προβλέπονται κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά και χώροι στάθμευσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο