ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ Νο 6 & 7!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε δύο κύκλους θα διαχωριστεί ο επόμενος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει τον 6ο και 7ο κύκλο, με την συνολική χρηματοδότηση, να φτάνει περί το 1,5 δις ευρώ.

Έτσι ο 6ος κύκλος, θα έχει δημοσιονομικό κόστος περίπου στα 500 εκατ. ευρώ και θα αφορά απώλεια τζίρου, μόνο για τον μήνα Ιανουάριο.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ.

  • Ο 6ος κύκλος αφορά, τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν παρέμεναν κλειστοί με κρατική εντολή και το κατώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στα 500ευρώ, ενώ το μέγιστο ύψος ενίσχυσης, φτάνει περί τα 50.000 ευρώ.
  • Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η ενίσχυση του κράτους θα κυμανθεί από 500 έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους.
  • Για τους κλάδους εστίασης, αλλά και για αυτούς που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου, το κατώτατο ύψος θα φτάνει τα 1.000 ευρώ και αφορά  επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους. Η ενίσχυση θα φτάσει  τις 4.000 ευρώ και     αφορά τις επιχειρήσεις με 6 έως και 20 εργαζόμενους, ενώ τις 8.000 ευρώ, για επιχειρήσεις , με περισσότερους από 20 εργαζόμενους.

Έτσι  το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί ο αριθμός των εργαζομένων, στις επιχειρήσεις, μέχρι και τις 31ης Ιουλίου 2021.

Όσον αφορά τον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας, επρόκειτο να έχει δημοσιονομικό κόστος 1 δις ευρώ και θα φορά την απώλεια τζίρου, ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του 2021, συνυπολογίζοντας έτσι τα ποσά που θα δοθούν στον 6ο κύκλο. Η ενίσχυση θα καταβληθεί μέσα στον Απρίλιο.

Αφορά την εστίαση και τις επιχειρήσεις, που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, μέσα στο μήνα Φεβρουάριο. Και εδώ το 50% της ενίσχυσης, δεν πρόκειται να επιστραφεί.

Επομένως το συνολικό ποσό της ρευστότητας, το οποίο αναμένεται να διατεθεί, επρόκειτο να φθάσει περί τα 3 δις ευρώ, εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους και 8,5 δις ευρώ συνολικά, από την αρχή της πανδημίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο