ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΑΔΜΗΕ-ΠΑΡΕΛΥΣΑΝ ΑΤΤΙΚΗ -ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε –χθες μετά τις 11 το βράδυ-σε υποσταθμό της Κουμουνδούρου ΑΔΜΗΕ, στην περιοχή του Ασπρόπυργου, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, σε μεγάλο τμήμα της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Εξαιτίας της σοβαρής βλάβης που προκλήθηκε-λόγω βραχυκυκλώματος, σε έναν από τους τέσσερις μετασχηματιστές του ΚΥΤ(Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης)-, επηρεάστηκαν τόσο το κέντρο της Αθήνας, τα δυτικά και Νότια Προάστια, αλλά και μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου.

«Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο», τόνισε ο Διαχειριστής.

Στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επιχειρώντας 12 πυροσβέστες και 4 οχήματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν υπήρξε σοβαρός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, ωστόσο σημειώθηκαν πολλοί εγκλωβισμοί  σε ασανσέρ, καθιστώντας αναγκαία την επέμβαση των πυροσβεστών, για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων.

Εκεί μετέβησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Η φωτιά ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο-ύστερα από πολλές ώρες κατάσβεσης-σήμερα στις 3 τα ξημερώματα.

Χωρίς ρεύμα έμειναν οι εξής περιοχές: το κέντρο της Αθήνας, το Αιγάλεω, ο Κορυδαλλός, ο Πειραιάς, το Φάληρο και η Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική  οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.

Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι. Συνολικά ένα εκατομμύριο κάτοικοι δεν είχαν ρεύμα.

Νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής, το ρεύμα διεκόπη σε Παγκράτι, Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα και Εξάρχεια.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, το ρεύμα επανήλθε στο κέντρο της Αθήνας, Παγκράτι, τον Σταθμό Λαρίσης και τη Γλυφάδα. Σε Υμηττό και Άγιο Δημήτριο η διακοπή ωστόσο κράτησε για μισή ώρα. Σε άλλες περιοχές, όπως για π.χ. το Κερατσίνι, το ρεύμα άργησε να επανέλθει.

Η έκταση της βλάβης, μέχρι αυτή τη στιγμή, εκτιμάται ότι κοστίζει γύρω τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο