ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με βραβείο ευρωπαϊκό eTwinning για το πρόγραμμα «Stem is on fire», τιμήθηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, στην οποία διοργάνωση συμμετείχαν σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία.

Ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές, ήταν το 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, με την νηπιαγωγό Εύη Φλούδα.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 και οργανώθηκε από τη νηπιαγωγό του 1ου Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου, Βαρβάρα Αραβανή. Επιλέχθηκε μέσα από τα 870 προγράμματα που δήλωσαν συμμετοχή και αποτελεί παράδειγμα συλλογικής εργασίας και άριστων επιτευγμάτων.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ:

  • η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των μαθητών,
  • η ανάπτυξη της ικανότητας θέσπισης και πραγματοποίησης στόχων,
  • η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων μέσα από τη γνωριμία των μικρών μαθητών με το φυσικό φαινόμενο της φωτιάς.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και στους γονείς που στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες. Οι διακρίσεις που πετυχαίνουν τα παιδιά μας αποδεικνύουν πως το μέλλον του τόπου μας θεμελιώνεται σε γερές βάσεις. Συγχαρητήρια!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Στηρίζουμε και ενισχύουμε κάθε ενέργεια και προσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Είναι σημαντικό τα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις, καθώς αναπτύσσουν ικανότητες, προάγουν την αυτοεκτίμησή τους, ενώ μας κάνουν περήφανους με τις επιδόσεις τους. Μπράβο!», τόνισε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο Ευάγγελος Χατζηαντωνίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο