1.722 ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Προσωρινά μη κατοικήσιμα, έχουν κριθεί από τις ελεγκτικές αρχές, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι και δημόσια κτήρια, των πληγεισών περιοχών, της Ελασσόνας, ύστερα από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί  4.707 κτήρια.

•    Από αυτές 4.203 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.722 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

•    Έχουν ελεγχθεί 136 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 47 προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

•    Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 63 από τις 126 αυτοψίες, ενώ σε 230 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 196 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει συνολικά 1.280 αυτοψίες στο Δήμο Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων, 1.256 στο Δήμο Τυρνάβου, 1.450 στο Δήμο Ελασσόνας, 364 στο Δήμο Λαρίσης και 46 στο Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λαρίσης. Επιπλέον, 161 αυτοψίες έχουν διενεργηθεί στο Δήμο Παλαμά του Νομού Καρδίτσας, 62 στο Δήμο Τεμπών, 19 στο Δήμο Αγιάς και 69 στο Δήμο Μετεώρων. Αυτοψίες έγιναν επίσης σε 20 σχολικές μονάδες στο Νομό Καρδίτσας, καθώς και σε 2 σχολικές μονάδες στο Νομό Λαρίσης, όπως και στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των 41 πρώτων τροχόσπιτων και των πρώτων 40 οικίσκων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την αντιμετώπιση της προσωρινής στέγασης των κατοίκων, των πληγεισών περιοχών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο