ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 4.000ΕΥΡΩ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με αποζημίωση ειδικού σκοπού, από 1000 έως και 4.000ευρώ, επρόκειτο να ενισχύσει το κράτος, τις επιχειρήσεις εκείνες της επικράτειας, που παραμένουν κλειστές, με κρατική εντολή τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα και ακατάσχετη.

Με αυτή επρόκειτο να ωφεληθούν 100.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 10.800 αφορούν στο λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα αφορούν επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι και 50 εργαζόμενους, έχοντας κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, μη λαμβάνοντας υπόψη, το κριτήριο μείωσης τζίρου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

  • στα 1.000 ευρώ, για επιχειρήσεις με 0-5 εργαζόμενους
  • στα 2.000 ευρώ, για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους
  • στα 4.000 ευρώ, για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους

Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, των κλάδων του λιανεμπορίου και της εστίασης, στις περιοχές με την επιβολή περιοριστικών μέτρων, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης.

Για τις επιχειρήσεις της υπόλοιπης επικράτειας, που αφορά τους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, τις μεταφορές, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους, και τους υπόλοιπους κλάδους για τους οποίους αναστέλλεται η δραστηριότητά τους με κρατική εντολή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο