ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ DRONES, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΤΩΝ ΦΤΕΛΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στις 20 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί, επρόκειτο να εφαρμοστεί πιλοτικά, η εφαρμογή του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αφορά την χρήση drones, για την αντιμετώπιση του φυλλοφάγου εντόμου, που προσβάλει τα δέντρα φτελιάς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι εφαρμογές στη δενδροστοιχία θα γίνουν με τη βοήθεια drones, τα οποία φέρουν βιολογικά σκευάσματα κατάλληλα για χρήση σε αστικές περιοχές, έπειτα από σχετική δωρεά που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η δράση θα γίνει στη δενδροστοιχία της Λεωφόρου Στρατού, στο τμήμα ανάμεσα στην Γ΄ Σεπτεμβρίου και την Αγγελάκη, μπροστά από το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

“Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση, που έχει ως σκοπό την προστασία του αστικού πρασίνου σε μία από τις κεντρικότερες δενδροστοιχίες της Θεσσαλονίκης, που έχει προσβληθεί από το φυλλοφάγο έντομο. Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών.”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο