ΑΠΟ ΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ SELF TEST ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από τις 26 Απριλίου, έως και τις 5 Μαίου, επρόκειτο να διατεθούν συγκεκριμένες κατηγορίες 2 self tests, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Έτσι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, στην εκπαιδευτική κοινότητα η διάθεση των self test  θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.

Επίσης ανέφερε πως η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι 2 Μαΐου.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών.

Επίσης, από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό του δημοσίου, που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία, ενώ οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια εργασίας. Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο