ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει πλέον η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου της», επεσήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του , στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός Πυροσβεστικής και Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πρόκειται για τις μεγάλες εστίες φωτιάς που ξέσπασαν από αργά το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου της Κορινθίας.

Στην περιοχή Γεράνεια όρη, επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος”, ενώ από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Ανάμεσά τους και οι εθελοντές πυροσβέστες, μαζί με υδροφόρα οχήματα, αλλά και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πυρκαγιά, αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι αύριο το βράδυ, αφού οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παρουσίασαν σημαντική ύφεση, της τάξεως των 3ων και 4ρων μποφόρ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο