ΣΑΡΩΣΕ Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗ EUROVISION 2021-ΣΤΗ 10Η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ-16η Η ΚΥΠΡΟΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νικήτρια χώρα στον 65ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2021, αναδείχθηκε-χθες το βράδυ- η Ιταλία, με το συγκρότημα Maneskin και το τραγούδι “Zitti e bueno”,συγκεντρώνοντας 524 βαθμούς, κατακτώντας από την πρώτη στιγμή, επιτροπή και κοινό.

Ένας διαγωνισμός που κράτησε 4 ολόκληρες ώρες, αφού ξεκίνησε την προβολή του-μέσα από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ-στις 10 το βράδυ και τελείωσε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Η Ιταλία είναι μια χώρα άλλωστε, που αναδείχθηκε πρώτη, μέσα από τις 26χώρες που συμμετείχαν στον μουσικό διαγωνισμό.

Ήταν αυτή που στα στοιχήματα, κατόρθωσε να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί, αφού πολλές χώρες την «ανέβαζαν» εξαρχής στην πρώτη θέση, πριν καν ξεκινήσει ο διαγωνισμός.

Το βραβείο δόθηκε-ύστερα από 31 χρόνια αναμονής-στην χώρα τους.

Πρόκειται για τον  ερμηνευτή και τραγουδιστή Damiano David.Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι: η μπασίστα Victoria De Angelis, ο κιθαρίστας Thomas Raggi, και ο ντράμερ Ethan Torchio. 

Όλοι τους έγιναν «πασίγνωστοι», μέσω της συμμετοχής τους, στο μουσικό ριάλιτη  show της Ιταλίας, με τίτλο «XFactor».

Την ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ, κατέκτησε πανηγυρικά  η Γαλλία με την Barbara Pravi και το ρομαντικό-ερωτικό κομμάτι “Voila”, κατακτώντας 499 βαθμούς.

Την ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ κατέκτησε η Ελβετία με τον Gjon’s Tears και το τραγούδι “Tout l’univers” με 432 βαθμούς.

Ενώ την ΤΕΤΑΡΤΗ η Ισλανδία, με τους Daði og Gagnamagnið και το τραγούδι “10 Years” με 378 βαθμούς.

Τέλος, την ΠΕΝΤΑΔΑ ολοκλήρωσε η κατάκτηση της Ουκρανίας, με τους Go_A, με το τραγούδι “Shum” και 364 βαθμούς.


Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ:

Την 10η θέση κατέκτησε πανηγυρικά η Ελλάδα, με 170 βαθμούς. Ένα τραγούδι που ερμήνευσε η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη  και είχε τίτλο “Last Dance”, σημειώνοντας αξιόλογη επιτυχία, για την νεαρή ελληνίδα τραγουδίστρια από την Ολλανδία, πέφτοντας μάλιστα έξω από τα στοιχήματα του διαγωνισμού, που την ήθελαν να κατακτά την 14η θέση .

Την 16η κατέκτησε η Κύπρος, με 94 βαθμούς. Ένα τραγούδι που ερμήνευσε η  Έλενα Τσαγκρινού και το πολυσυζητημένο τραγούδι με τίτλο “El Diablo”.

Τον μουσικό διαγωνισμό επισφράγισαν και οι ερμηνείες παλαιότερων μουσικών κομματιών, που κατέκτησαν την πρώτη θέση, ανάμεσα στις οποίες, εντοπίσαμε και την Έλενα Παπαρίζου με την ερμηνεία του “My Number One”, που μας θύμισε παλιές αξέχαστες στιγμές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο