EUROVISION 2021 “Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την διαφάνεια των θεμάτων της Eurovision 2021,χωρίς την άσκηση ένστασης, σκέφτεται η πλευρά της Γαλλικής συμμετοχής, του φετινού διαγωνισμού της Eurovision 2021, ύστερα από τον ντόρο που δημιουργήθηκε, περί χρήσης ναρκωτικών ουσιών, του πρωταγωνιστή του Ιταλικού συγκροτήματος Mâneskin, Νταμιάνο Νταβίντ, που κέρδισε τον διαγωνισμό, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε, την ώρα live Μετάδοσης του προγράμματος της Eurovision, όπου κατά την λήψη ενός στιγμιότυπου, φέρουν τον επικεφαλής του μουσικού συγκροτήματος Νταμιάνο Νταβίντ, να σκύβει μπροστά στο τραπέζι χαμηλά, δημιουργώντας την εντύπωση στους τηλεθεατές, πως κάνει χρήση ουσιών.

«Νομίζω ότι πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια», δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Με λήψη μέτρων, τεστ και κυρώσεις, «απειλεί» η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), διοργανώτρια της ψηφοφορίας, στην περίπτωση που επαληθευτούν οι υποψίες της.

Ειδάλλως –κατά της απόψεις τους-θα αναγνωρισθεί η νίκη του Ιταλικού συγκροτήματος.

Τα αποτελέσματα διεξαγωγής του τεστ, πρόκειται να βγουν το αργότερο μέχρι 48ώρες, από την λήψη δείγματος.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του τεστ, η Γαλλία δεν έχει σε καμία περίπτωση την πρόθεση να υποβάλει ένσταση», δήλωσε η Μπαρμπαρά Πραβί,στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien. «Η ψηφοφορία είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ιταλίας. Δεν έκλεψε τη νίκη της και αυτό είναι που μετράει», πρόσθεσε η ίδια.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που ψηφίστηκαν και από το κοινό και από τις επιτροπές. Μπορεί να παίρνουν ναρκωτικά…να φορούν το σλιπάκι τους ανάποδα ή οτιδήποτε… δεν είναι δικό μου πρόβλημα», τόνισε χθες βράδυ στο δίκτυο France2, η Γαλλίδα τραγουδίστρια.

Υπογραμμίζεται πως αν δεν υπάρξει ένσταση από την πλευρά της Γαλλική συμμετοχής, δεν πρόκειται να συμβεί και η οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάταξη της νικητήριας χώρας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο