ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ-ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ(ΑΛΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από τις 12 Ιουνίου, επανέρχεται η μουσική στους εξωτερικούς χώρους,όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης και τους καθήμενους πελάτες, καθώς και η επέκταση κυκλοφορίας μέχρι και τη 1:30 τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νικόλαο Χαρδαλιά.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ,ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:

  • Από 1η Ιουλίου, αίρεται οριστικά, η απαγόρευση κυκλοφορίας, μέχρι και τις 5:30 το πρωί, που ήταν μέχρι πρότινος, εφόσον και μόνο, όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.
  • Από τις 12 Ιουνίου, επιτρέπεται και η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης που βρίσκονται σε ελεύθερες στοές και μόνο εφόσον έχουν δύο διόδους.
  • Από τις 12 Ιουνίου, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας, σε δραστηριότητες ακροάματος και θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% όταν είναι χωρητικότητας έως 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και όταν είναι πέραν των 15.000 θέσεων, τότε ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
  • Από τις 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές και κλινικές εργαστηριακές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων δια βίου μάθησης όλων των ΑΕΙ.
  • Επιπλέον αναφέρθηκε η εισήγηση της επιτροπής, για την χαλάρωση των μέτρων-εντός του Ιουλίου-καθώς αυξάνεται το όριο των ατόμων, που παρευρίσκονται σε γάμους και βαπτίσεις, από 100 στα 300 πλέον άτομα.
  • Τέλος, για τις εμποροπανήγυρεις, επιτρέπονται μόνο στις περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό εμβολιασμένων είναι από 50% και πάνω.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο