ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ,ΓΙΑ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ-ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα, για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς πολιτών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολία ως προς τον τρόπο της μετακίνησής τους, πολίτες που βρίσκονται μόνιμο κλινοστατισμό, αλλά και πολίτες με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο(Alzhaimer), θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους και να εμβολιάζονται-κατ’οίκον- αποκλειστικά με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Στην πλατφόρμα, θα μπορούν να εισέρχονται ηλεκτρονικά οι γιατροί, προκειμένου να δηλώνουν τους πολίτες, που θέλουν να εμβολιαστούν και μπορούν μόνο κατ’ οίκον και έτσι με αυτό τον τρόπο, εντάσσονται-αυτόματα- στο πρόγραμμα κατάρτισης του εμβολιασμού τους.

Ο κάθε πολίτης, ο οποίος πρόκειται να ενταχθεί στο άνω πρόγραμμα, θα ειδοποιείται για την ώρα και μέρα του εμβολιασμού του.

Οι γιατροί θα είναι είτε θα είναι ιδιώτες, είτε από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα ο κάθε πολίτης, θα μπορεί να κλείνει ραντεβού και να εμβολιάζεται αυθημερόν με οποιοδήποτε εμβόλιο εταιρείας, θελήσει να επιλέξει και εφόσον φυσικά υπάρχει η ανάλογη διαθεσιμότητα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο