ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΙΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΙΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Δύο  μεγάλα πύρινα μέτωπα, έχει να αντιμετωπίσει η Αττική, καθώς οι φλόγες άγγιξαν τόσο την περιοχή του Λαυρίου, όσο και των Βιλίων.

Στο μεν Λαύριο, υπάρχουν δύο μεγάλα σημεία πυρκαγιάς: το ένα πάνω από τον Άγιο Κωνσταντίνο και το άλλο στο Βορειοδυτικό κομμάτι.

Στα Βίλια επικρατεί αναβρασμός, καθώς η φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά τον οικισμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άμεσος κίνδυνος προς το παρόν. Παράλληλα εκεί κοντά βρίσκεται και μια παλιά δασική έκταση, η οποία δεν φαίνεται και αυτή -προς το παρόν- να απειλείται άμεσα.

Παρόλο που δεν διαφαίνεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος, έχουν πραγματοποιηθεί  προληπτικές εκκενώσεις.

Εναέρια και επίγεια μέσα κατάσβεσης, καταβάλλουν ισχυρές προσπάθειες να περιορίσουν τις φλόγες.

Συνολικά στα Βίλια επιχειρούν 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων (4) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο