ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΔΗΓΙΩΝ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μέχρι την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες, για τις πτήσεις επιβατών του εσωτερικού, από και προς τα νησιά της χώρας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ).

Έτσι οι επιβάτες από την ηπειρωτική χώρα, θα μπορούν να ταξιδεύουν, επιδεικνύοντας είτε το πιστοποιητικό του εμβολιασμού τους, ή ανάλογο αρνητικό τεστ(PCR 72ωρών/RAPID 48ωρών), ή ανάλογη βεβαίωση νόσησης.

Όσον αφορά την επιστροφή των επιβατών, θα γίνεται με όσα προαναφέρθηκαν παραπάνω, συν την δυνατότητα επίδειξης self test 24 ωρών.

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να επιδεικνύουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων. Όσον αφορά τους αλλοδαπούς του εξωτερικού, θα πρέπει να προσκομίζουν την ανάλογη βεβαίωση ή το ανάλογο πιστοποιητικό, στις εξής γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά ή ρώσικα.

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους ως προς τον έλεγχο με rapid test.

3) Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ.

Το ως άνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από τις πλατφόρμες www.gov.gr και HTTPS://SELF-TESTING.GOV.GR είτε σε ψηφιακή μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο