ΠΩΣ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟ ΝΕΟ «LOCKDOWN» Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?-Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown και δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Όπου χρειάζεται, επιβάλλονται μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια, που ήθελαν την Θεσσαλονίκη, να μπαίνει σε ένα νέο lockdown, ύστερα από την εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων.

«Στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε συσκέψεις προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με τον κορωνοϊό. Πλέον, η κυβέρνηση θα επισκέπτεται επί τόπου περιοχές που έχουν πρόβλημα και είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και χρειάζεται περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση».

 «Η χώρα μας συμμετείχε σε όλα τα ερευνητικά στάδια ανάπτυξης των μονοκλωνικών. Πίσω από αυτή τη ιστορία που έσπευσε να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση κρυβόταν η προσπάθεια να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό και να τα καταστήσουν ισοδύναμά του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Οικονόμου.

Στόχος του κου Οικονόμου, ο εμβολιασμός-όσο δυνατόν-περισσότερων συμπολιτών της χώρας.

«Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4 συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο