«ΚΟΚΚΙΝΙΣΑΝ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ-ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε «κόκκινο» πλέον συναγερμό και το επίπεδο 4, περνούν από σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2021, οι περιοχές τις Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Λάρισας και του Κιλκίς, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, σύμφωνα με σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκεκριμένα, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων στην πόλη μας, φτάνει το 0,80% και τα κρούσματα κατά μέσο όρο, φτάνουν τα 27,5 ανά 100.000κατοίκους.

  • ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗ

Ο δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι στο 0,87% με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων να φτάνει τα 32,9 ανά 100.000 κατοίκους.

  • ΛΑΡΙΣΑ

Ο  δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι στο 1,02% με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων να φτάνει τα 34,1 ανά 100.000 κατοίκους.

  • ΚΙΛΚΙΣ

Ο  δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι στο 0,96% με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων να φτάνει τα 29,8 ανά 100.000 κατοίκους.

Σε «κόκκινο» συναγερμό, παραμένουν οι περιοχές της Καστοριάς, της Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, της Καβάλας, Ξάνθης και Δράμας.

Η περιοχή της Αργολίδας ωστόσο, κατέβηκε στο πορτοκαλί επίπεδο.

Οι «κόκκινες» περιοχές, έχουν ως κύριο μέτρο αποφυγής διασποράς του Covid-19, την απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, έως και τις 6 το πρωί. Εξαιρούνται οι λόγοι εργασίας και οι σοβαροί λόγοι υγείας των συμπολιτών μας.

Επίσης ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας της μουσικής-σε όλο το 24ωρο-σε καταστήματα εστίασης και όχι μόνο, αλλά και αυτών της ψυχαγωγίας.

Επιπλέον διευκρινιστικές απαντήσεις, περί των μέτρων, αναμένονται να δοθούν τις επόμενες ημέρες, αφότου εκδοθεί το αντίστοιχο ΦΕΚ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο