ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πορεία στις 7 το απόγευμα, πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα, τα μέλη της οργάνωσης “Ιερός Λόχος”, στην πλατεία Τερψιθέας, στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ύστερα από τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν, έξω από το ΕΠΑΛ της περιοχής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

«κάποιοι 35άρηδες αριστεριστές, που παριστάνουν τάχα τους φοιτητές, και κάθε είδους συνταξιούχοι ή συνδικαλιστές,  επιμένουν να μαζεύονται καθημερινά χωρίς να έχουν καμία δουλειά, έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με κράνη και σημαίες-στυλιάρια με μοναδικό σκοπό να προκαλούν και να τραμπουκίζουν ανήλικους μαθητές.

Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου κι αν είχε συμβεί αυτό, (ενδεικτικά δείτε βίντεο στο οποίο 60χρονος αναρχοκομμουνιστής απειλεί έξω από το προαύλιο ανήλικο μαθητή ότι «θα τον βρουν στο χαντάκι») ο τραμπούκος αυτός και οι συνοδοιπόροι του άμεσα θα είχαν συλληφθεί.  Μόνον στην Ελλάδα, χαίρουν προκλητικής ασυλίας οι κομμουνιστές και οι κάθε είδους αναρχοαριστεριστές. Αντ’ αυτού, η ΕΛ.ΑΣ. όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ, προσαγάγει μαζικά, και μάλιστα ανά δεκάδες, τους μαθητές που προασπίζουν το σχολείο τους.

Βλέποντας όλον αυτό τον αναρχοαριστερό συρφετό να επιμένει να μαζεύεται έξω από το σχολείο για να τραμπουκίζει και να απειλεί, διοργανώνουμε την ειρηνική μας αντίδραση ώστε: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ οι τραμπουκισμοί, οι στοχοποιήσεις και οι απειλές που δέχονται καθημερινά οι ανήλικοι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έξω από τα σχολεία τους. Σχολεία Ελληνικά και ελεύθερα από Μπολτσεβίκους και Αναρχικούς».

Παράλληλα προγραμματίζεται και δεύτερη συγκέντρωση στις 5:30 το απόγευμα, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, από μέλη αντιεξουσιαστών και αντιφασιστικών οργανώσεων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

«Τα σχολεία, οι γειτονιές και οι δρόμοι της ανήκουν σε όσες και όσους αγωνίζονται και όχι στους φασίστες

Τα πρόσφατα γεγονότα σε σχολικό συγκρότημα στη Σταυρούπολη δεν αφήνουν περιθώρια παρεξηγήσεων. Ναζιστικοί χαιρετισμοί, μαχαίρια, μολότοφ, κατήχηση νέων παιδιών στον φασισμό από εξωσχολικούς, ξυλοδαρμοί αντιφασιστών μαθητών αλλά και πρωτοφανής κάλυψη από τη διεύθυνηση του σχολείου και τους μπάτσους οι οποίοι πραγματοποιούσαν ταυτόχρονες επιθέσεις στους φοιτητές και τις φοιτήτριες με δακρυγόνα. Λίγες ημέρες πριν πραγματοποείται επίθεση στο κινηματικό μπλοκ του thessaloniki pride.

Ξέρουμε καλά το ποια συμφέροντα οπλίζουν τα χέρια των φασιστών κάθε φορά που τους χρειάζονται και δεν περιμένουμε τίποτα από την αστική δικαιοσύνη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο