ΟΙ 15.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Περισσότερες από 15.000χιλιάδες-μόνιμες- προσλήψεις, οι οποίες αφορούν τακτικό προσωπικό και συμβασιούχους στο Δημόσιο, αναμένονται να δρομολογηθούν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία εγκρίθηκε σήμερα, ύστερα από σχετική εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων, πραγματοποιείται βάσει των αποχωρήσεων του 2020, των εκτιμώμενων προσλήψεων για το 2021 και των μη υλοποιηθησών προσλήψεων των προηγούμενων ετών.

«Ο προγραμματισμός προσλήψεων, αφενός λαμβάνει υπόψη την προτεραιοποίηση που δήλωσαν οι φορείς στα αιτήματα τους, αλλά δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, καθώς η πλειοψηφία αφορά στην πρόσληψη υπαλλήλων κατηγορίας Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Βορίδης.

Στον προγραμματισμό θα πρέπει να προστεθούν και 138 μόνιμες θέσεις σε επιμελητήρια εκτός γενικής κυβέρνησης και Κ.Υ.Τ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και 49 θέσεις δικηγόρων – νομικών με έμμισθη εντολή.

Υπό συζήτηση τίθεται η δυνατότητα μετατροπής 4.700 αναπληρωτών καθηγητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μόνιμες θέσεις υπό την αίρεση της μετατροπής των αντίστοιχων κονδυλίων που δαπανώνται από τον κρατικό Προϋπολογισμό για προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε για το 2021, 7.760 θέσεις τακτικού προσωπικού, 160 προσλήψεις στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και 700 προσλήψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΤΟΚΕΠΠ και Επιχειρησιακό Κέντρο, για τις οποίες θα χορηγηθεί έγκριση σε μεταγενέστερο στάδιο).

Εντός του 2021 και για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, εγκρίθηκαν συμπληρωματικά 4060 νέες προσλήψεις οι οποίες αφορούν σε 1.000 θέσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία, 1.200 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 1.700 Επαγγελματίες Οπλίτες και 138 θέσεις στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων 2021 περιλάμβανε επίσης 299 θέσεις τακτικού προσωπικού (επιμελητήρια εκτός γενικής κυβέρνησης και Κ.Υ.Τ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής), 62 θέσεις δικηγόρων-νομικών με έμμισθη εντολή και 2.618 θέσεις εποχικού προσωπικού (εκ των οποίων 2.500 εποχικοί πυροσβέστες).

ΠΗΓΗ:skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο