ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 30ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ειδικές εκδηλώσεις, για την επέτειο της 30ης Οκτωβρίου, της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τιμώντας την ιστορική ημέρα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, πρόκειται να γίνει: Γενικός σημαιοστολισμός, σε όλο το Δήμο, Φωταγώγηση του Δημαρχείου και των υπόλοιπων Δημόσιων κτιρίων, Κατάθεση στεφάνων, στις 11 το πρωί, στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφάνων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση,σ την αναμνηστική πλα΄κα, μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο. Ακόμη η Εταιρεία Διάσωσης, των Ιστορικών Αρχείων-Μακεδονίας 1940-1974, θα πραγματοποιήσει ιστορικό περίπατο, μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας.

Εκεί πρόκειται να παρευρεθούν οι εξής εκπρόσωποι: Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Στρατηγός Διοικητής, του Γ’ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ακόμη πρόκειται να παρευρεθούν οι: Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας-Βορείου Ελλάδος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο