ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΩΝ,ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στην ίδρυση νέου Ταμείου παροχής μικροπιστώσεων,για τη ΄χορήγηση δανείων σε αγρότες, πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργού, Σπήλιο Λιβανό.

Η ομιλία του υπουργού, πραγματοποιήθηκε στο παλίσιο του 7ου συνεδρίου, που γίνεται για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία διοργανώνει η DG-Agri,μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

“Απαιτείται από τις τράπεζες ακόμα περισσότερη προώθηση του εργαλείου, αλλά και γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των αιτήσεων. Πρέπει και οι τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να εμπιστευθούν την αγροτική παραγωγή, τους αγρότες και τους παραγωγούς, να έλθουν μαζί μας και να αναλάβουν το ρίσκο που τους αναλογεί”.

“Παγκοσμίως- και για την Ελλάδα- η ανάλυση δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης αυτού του χώρου. Αξίζει, όμως, να τονίσουμε ότι η πραγματοποίηση των επενδύσεων από τη στιγμή που εγκρίνεται η χρηματοδότησή τους είναι εξαιρετικά ταχεία”.

“Προσαρμόσαμε την επενδυτική στρατηγική του Ταμείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες ρευστότητας των γεωργών και των μεταποιητικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19”.

“Παρόλο που μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης παρέχονται δάνεια με ιδιαίτερα μειωμένες εξασφαλίσεις, ένας μεγάλος αριθμός κυρίως γεωργών αλλά και μεταποιητικών επιχειρήσεων αδυνατεί να παρέχει τέτοιες εξασφαλίσεις ακόμη και για πολύ μικρά δάνεια”,ανέφερε αναλυτικά ο κος Λιβανός.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο